×
×

Havre-chia grød med æble og nødder



Få den bedste og mest velsmagende start på dagen med et nærende morgenmåltid fyldt med proteiner. Opskriften er nem at gå til, så kig med og se, hvordan du laver en appetitlig grød. Ingredienserne røres sammen om aftenen, og om morgenen serveres grøden med en sød frugt- topping. Det er dejlig overskueligt, smager skønt og samtidig får du en god start på dagen med et højt indhold af mættende proteiner.

Tilberedningstid ca. 10 min.
2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær

Energi pr. person (ved beregning med skummetmælk og skyr 0,2 %): 1800 kj/440 kcal. Kulhydrat 54 g, protein 24 g, fedt 11 g, heraf mindre end 2 g mættet fedt. Frugt og grønt pr. person: ca. 150 g. 


Du skal bruge:

Havre-chiagrød

  • 2 dl havregryn, 70 g
  • 2 spsk. chiafrø, 15 g
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • En knivspids salt
  • 3 dl skummet mælk (er du undervægtig, bør du i stedet bruge sødmælk)

Topping

  • 2 dl skyr 0,2 % (er du undervægtig, bør du i stedet bruge græsk yoghurt 10%)
  • 2 æbler
  • 20 g hasselnødder eller mandler (bør begrænses eller undlades, hvis du er overvægtig)
  • 100 g blåbær


Fremgangsmåde:
Aften
Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg. Drys med krydderier og tilsæt en knivspids salt. Hæld mælken over og rør rundt. Læg låg på beholderen og stil på køl til næste morgen.

Morgen
Tag grøden ud af køleskabet og rør med skyr. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Hak nødderne. Skyl blåbærrene.

Servering
Fordel grøden i to skåle og top med æbler, nødder og blåbær.

 

TIP
Hvis du hellere vil have en varm grød, så rør ingredienserne sammen i en lille gryde med mælk og lad stå 5 min., så chiafrøene bliver lidt opløste og mindre knasende. Kog blandingen til en grød i ca. 3 min. ved jævn varme under omrøring.

 

Få flere lækre og nærende opskrifter
Som medlem af Lungeforeningen får du bladet Lungenyt 4 gange om året. I hvert nummer af bladet får du to lækre opskrifter, som er særligt udviklet til dig med en lungesygdom. Opskrifterne er udviklet af madskribent Lone Kjær.

Sidst opdateret: 
07-10-2021