×
×

Hjemmebagt knækbrød med frø og fuldkorn



De hjemmebagte knækbrød er sprøde, knasende, og med masser af kerner og fuldkorn. De er geniale som en lille sund snack mellem måltiderne, da de mætter godt. Opskriften er virkelig nem, og dejen let at rulle ud.

Ca. 20 stk. afhængig af størrelsen

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl kerner og frø, fx solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 ½ dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ¾ dl olivenolie
  • ¾ dl vand

FREMGANGSMÅDE:
Kom havregryn, kerner, frø og de to slags mel i en skål og rør sammen. Tilsæt olie og vand og ælt dejen sammen.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, ca. 2 mm tykkelse, så den passer i størrelsen til en bageplade.

Løft forsigtigt bagepapir og dej over på en bageplade, og træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af. 
Skær dejen ud, så du har ca. 20 stk.

Bag knækbrødene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. til de er sprøde og gyldne.

Afkøl en smule, inden de brækkes fra hinanden.

Tip! Opbevares knækbrød i en lufttæt beholder eller en kagedåse holder det sig i op til en uge.

Sidst opdateret: 
12-06-2023