×
×

Kålsalat med laks, avokado og sennepsdressing



Mættende kål, sunde fedtstoffer, og fyldige fuldkorn smager skønt i en vintersalat. Brug kål som er snittet, og fyld salaten op med en rest kogt fuldkornsbulgur, pasta eller ris.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:

Kålsalat

  • 200 g snittet kål, f.eks. grønkål og rødkål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • ½ agurk
  • 50 g røget laks i skiver
  • 100 g optøede ærter fra frost
  • 1 avokado
  • En rest fuldkornsbulgur, pasta eller ris, ca. 120 g

 

Sennepsdressing

  • 1 dl yoghurt naturel 0,1% (har du ikke den store appetit, så brug letpisket flødeskum i stedet)
  • 1 spsk. sød sennep
  • 5 kviste frisk basilikum
  • Flagesalt og peber

 

FREMGANGSMÅDE:

Kom de to slags kål i en skål, drys salt og sukker over, og kram kålen. Skær agurk i små tern. Skær laksen i små stykker, og vend med kål sammen med agurk, ærter og kogt bulgur /pasta eller ris.

Halvér avokadoen, fjern stenen og skrællen, og skær i skiver.

Anret salaten, og top med avokado.

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér til salaten.

 

Tip! Hvis du ikke har den store appetit, så kan du riste kålen et kort øjeblik i lidt smør, til den falder lidt sammen, og bliver nemmere at spise.

Tip! Har du ikke en rest fuldkornsbulgur, pasta eller ris, så kan du i stedet servere salaten med lidt ristet brød til.

 
Sidst opdateret: 
03-02-2023