×
×

Morgenmads-æg på panden: Smækfyldt med sundt protein


Printer-friendly version

Din krop bruger protein til at opbygge din muskelmasse med, så du har energi og kræfter til hverdagen. Lever du med en lungesygdom, har du brug for ekstra protein. Start dagen med morgenmads-æg på panden. Opskriften er nem at gå til, og retten er lettere at lave end en klassisk omelet. Serveres morgenmads-æg med lidt fed fisk og fuldkornsrugbrød garanterer vi at du bliver dejlig mæt. God appetit. 

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen, Eva Myrup

Tilberedningstid ca. 15 min 
2 personer 

Energi pr. person (ved beregning med creme fraiche 9% og fetaost 40+) 2100 kj/ 500 kcal. Kulhydrat 24 g, protein 32 G, fedt 31 g, heraf 10 g mættet fedt frugt og grønt pr. person: Ca. 100 g. 


DU SKAL BRUGE:
Morgenmads-æg

  • 4 æg
  • 1 dl creme fraiche 9% (er du undervægtig, bør du i stedet bruge creme fraiche 38%, er du normalvægtig, så brug creme fraiche 18%) 
  • 200 g frossen optøet helbladet spinat
  • ½ tsk. flagesalt og peber
  • ½ spsk. olivenolie 
  • 30 g fetaost 40+ (kan undlades) 

Tilbehør

  • 100 g varmrøget laks (kan erstattes af røget laks)
  • Lidt frisk basilikum 
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød


FREMGANGSMÅDE:
Morgenmads-æg
Kom æggene i en skål og pisk sammen med creme fraiche. Vrid spinaten godt fri for overskydende vand og vend i æggemassen. Krydr med flagesalt og peber. 

Varm olien på en pande og hæld æggemassen herpå. Drys smuldret fetaost over og lad æggemassen stege ved jævn varme under låg, indtil den har sat sig. 

Servering 
Top morgenmads-æg med findelt varmrøget laks og lidt frisk basilikum. Servér med rugbrød. 

 

TIP
Har du en rest morgenmads-æg til  overs, så gem den og spis til frokost i en sandwich eller på et stykke rugbrød. 

 

 

Få flere lækre og nærende opskrifter
Som medlem af Lungeforeningen får du bladet Lungenyt 4 gange om året. I hvert nummer af bladet får du to lækre opskrifter, som er særligt udviklet til dig med en lungesygdom. Opskrifterne er udviklet af madskribent Lone Kjær i samarbejde med Lungeforeningens diætist Eva Myrup. 

Sidst opdateret: 
14-10-2021