Opskrift: Kyllingefrikadeller med rød coleslaw | Lungeforeningen
×
×

Opskrift: Kyllingefrikadeller med rød coleslaw

Printer-friendly version

Skal du revolutionere køleskabet, hvis du ønsker at spise mad, der er godt for lungerne? Egentlig ikke. Følger du nogle enkle råd, er du hurtigt på vej.

Du kan spise mad, der øger betændelsestilstanden i lungerne (inflammatorisk mad) eller mad, der bremser den (antiinflammatorisk). Det kan lyde uoverskueligt, men faktisk kræver det ikke den store revolution af køleskabet at spise antiinflammatorisk – ofte er det bare andre ingredienser til de retter, du kender.

Her får du en opskrift til nogle lækre kyllingefrikadeller. 

OBS! Opskrifter, som leveres af Lungeforeningen, følger Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Har du fået andre specifikke kostråd i samråd med egen læge, anbefaler vi, at du følger disse. Hvis du er KOL-patient, er det derudover vigtigt, at du holder vægten og er fysisk aktiv. Hvis du har nedsat appetit eller småtspisende, anbefales det, at du spiser mad med et højt energi - og proteinindhold. Få flere kostråd her.

Opskrift

Indgredienser

FRIKADELLER

  • 300 g magert hakket
  • kyllingekød
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • ½ dl minimælk
  • 1 stor gulerod
  • 75 g rosenkål
  • revet skal af ½ citron
  • ½ tsk cayennepeber
  • 4-5 friske mynteblade
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

COLESLAW

  • 200 g rødkål
  • 2 spsk A38-ymer
  • 1 spsk mayonnaise af god
  • kvalitet (rapsoliebaseret)
  • 2 tsk sennep
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

1. Pisk en fars af hakket kylling, æg, havregryn, minimælk, fintrevet gulerod, fintstrimlet rosenkål, citronskal, cayennepeber, finthakket mynte, et godt drys salt og rigelig peber. Brug en elpisker og pisk i et par minutter, til farsen er helt glat.

2. Form frikadellerne med to spiseskeer og steg dem på en varm stegepande i lidt olivenolie. Stegetiden afhænger af, hvor store de er, men regn med ca. 8 minutter på hver side. Skær evt. en frikadelle over og tjek: Kyllingekødet skal være gennemstegt.

3. Snit rødkålen i tynde strimler og læg dem i en stor skål med iskoldt vand, mens du laver dressingen til coleslaw. Rør A38 sammen med mayonnaise, sennep, presset hvidløg, friskrevet ingefær, salt og peber. Slyng vandet af kålen og vend den i dressingen.

 

Du kan læse mere om anti-inflammatorisk kost her