Opskrift: Omelet | Lungeforeningen
×
×

Opskrift: Omelet

Printer-friendly version

Skal du revolutionere køleskabet, hvis du ønsker at spise mad, der er godt for lungerne? Egentlig ikke. Følger du nogle enkle råd, er du hurtigt på vej.

Du kan spise mad, der øger betændelsestilstanden i lungerne (inflammatorisk mad) eller mad, der bremser den (antiinflammatorisk). Det kan lyde uoverskueligt, men faktisk kræver det ikke den store revolution af køleskabet at spise antiinflammatorisk – ofte er det bare andre ingredienser til de retter, du kender.

Her får du en opskrift til en lækker omelet.

 

Opskrift: 

Indgredienser: 

  • 1 spsk olivenolie
  • 6-7 grønne asparges
  • 1 håndfuld ærter (friske eller optøede)
  • ½tsk stødt gurkemeje
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 2 æg
  • 4 skiver røget laks
  • 2 skiver kernerugbrød
  • 1 håndfuld brøndkare

 

Fremgangsmåde:

1.  Varm en mellemstor stegepande op og hæld halvdelen af olien på. Fjern den nederste, hårde del af de grønne asparges og rist dem et par minutter. Tilsæt ærter og gurkemeje og steg yderligere et minuts tid. Vend hurtigt spinatbladene i og tag derefter alle grøntsagerne af panden.

2. Hæld resten af olien på stegepanden. Rør æggene sammen og steg en tynd omelet på den ene side. Hæld grøntsagerne på omeletten, når den er næsten stivnet. Læg lakseskiverne på, fold omeletten sammen og tag den af varmen.

3. Servér omeletten på en skive ristet rugbrød med masser af brøndkarse til.

 

Gør det nemt: Du kan sagtens bruge løsfrossen spinat i stedet for frisk. Den skal bare have et par minutter mere på panden.

 

Du kan læse mere om anti-inflammatorisk kost her