boern-unge | Lungeforeningen
×
×

boern-unge

    

Børnelægens bord

Hvordan håndterer man Coronakrisen, fødselsdage, legeaftaler og frygten for fremtiden. Vi har talt med Morten Schrøder, der er børnelæge ved BørneUngeAfdelingen på Rigshospitalet, om tre vigtige emner, som kan fylde meget hos familier med et lungebarn.

Uanset om der er tale om overnatning hos mormor og morfar, børnefødselsdage i klassen eller bare en eftermiddag hos en ny kammerat, skal dit barn ud og opleve verden.Amalie: 19 år og på hospice

Livet skulle lige til at begynde. Amalie var 17 år.  Hun var flov over sin dårlige kondi og gik til lægen. Men Amalie kunne ikke træne sig til bedre form. Og hun havde ikke astma. Amalie var døende.

 

Da Amalie Vilslev kom på hospice som 19-årig havde hun kun én mulighed for at redde livet: Et andet menneske skulle dø, så Amalie kunne få nye lunger.


Da Anton endelig kom i Parken

 

Anton elsker fodbold. Men han kommer aldrig til at gennemføre en fodboldkamp selv. Da han første gang var i Parken for at se sit yndlingshold FCK, var det i form af en robot (fra 2018)

Da Victor Fischer fra FC København i søndags satte sig bag rattet og kørte afsted til kamp i Telia Parken, havde han en ganske særlig gæst med i bilen. På forsædet ved siden af ham sad en lille robot. Robotten var i søndags lungesyge Anton Skjeldmoses øjne og ører under FCK-AGF i Telia Parken.


Magnus Heegaard giver ikke op

 

Det er svært ikke at beundre Magnus. To lungebetændelser som helt lille har ødelagt hans lunger for altid. Men Magnus giver ikke op. Tværtimod er det lykkes ham at blive en af Danmarks bedste sejlere i sin aldersklasse.

Lige nu er han isoleret hjemme på grund af frygten for coronasmitte.

 

SIDSTE NYT: DER ER LYS FORUDE! MAGNUS HAR NETOP FÅET SIT FØRSTE SKUD: Læs mere på Århus Stifttidende
Sider