boern-unge | Lungeforeningen
×
×

boern-unge

 

Stor nyhed i astmaforskning

En forskergruppe ved Dansk BørneAstma Center har netop publiceret et nyt studie, hvor man for første gang kan vise en relation mellem to bakterier i luftvejene og en øget risiko for astma blandt bø

 

Øget risiko for lungesygdomme hos for tidligt fødte børn?

Man ved, at når et lille barn bliver født for tidligt, kan det påvirke udviklingen af lungerne, da udviklingen af lungerne afbrydes tidligere end normalt. Få studier har belyst, hvad risikoen er for, at ”sent for tidligt fødte” udvikler lungesygdomme senere i livet. Med midler samlet ind fra Team Rynkeby Skoleløbet i 2018, støtter Børnelungefonden et ph.d.-projekt, der netop har dette fokus.


  

Lungeforeningen er klar til årets FamilieCamp

D. 1. august er en dag, som både børn og voksne i Lungeforeningens netværk Lungebarn har set frem til længe. Det samme gælder de ansatte i Lungeforeningen. På denne dag samles lungesyge børn og deres familier til en fire dags leg, hyggeligt samvær og uforglemmelige sommeroplevelser på Stenstruplund i Stenstrup på Fyn.



Børnelungefonden rykker ind på Rådhuspladsen

Lørdag d. 29. juni rykker Børnelungefonden sammen med en række familier med alvorligt lungesyge børn ind til Rådhuspladsen for at sende 550 cykelryttere fra fire danske og otte norske cykelhold fra Team Rynkeby godt af sted til Paris.

Sider