×
×

lungefibrose

 

I denne uge er der fokus på lungesygdommen IPF

Christian Ove Carlsson går, når andre løber. Han ringer rask væk til løbsarrangører og beder om lov til at gå et løb. De fleste er positive og byder ham indenfor og vil endda holde løbet åbent, til han kommer i mål. Christian motionerer stædigt for at holde den alvorlige og sjældne lungesygdom IPF – Idiopatisk Pulmonal Fibrose - på afstand.
  

Susanne accepterer sin lungesygdom – med hjælp fra familien

Spoler vi tiden 4,5 år tilbage, fik Susanne Hjelmqvist at vide, at hun havde 3 måneder tilbage at leve i. Lungesygdommen IPF ændrede Susannes liv markant, men en ihærdig kamp og støtte fra familien hjalp hende på benene igen.

I starten kunne mine børn godt finde på at ringe på skift tre gange om dagen. Det var lige i overkanten, så jeg sagde til dem, at bare I gider tage telefonen, når jeg ringer, så er jeg glad.


 

Lungesygdomme IPF bragte mor og søn tættere

Forholdet mellem Ross Adams og hans mor har altid været præget af en følelsesmæssig afstand. En afstand der blev mindre, da moren blev diagnosticeret med den uhelbredelige og dødelige lungesygdom Idiopatisk Pulmonal Fibrose (IPF). 

Jeg er glad for, at vi helt praktisk havde mulighed for at være mere sammen. Vi havde egentlig ikke mange dybe samtaler om hendes sygdom, men vi nød bare hinandens selskab.
Sider