lungesygdom | Lungeforeningen
×
×

lungesygdomArbejdsgiver får løn, når Niels-Erik er syg

Paragraf 56 reglen er ikke kendt af mange, men lider du af en kronisk eller langvarig sygdom, er det en aftale, der kan give dig tryghed og livskvalitet. Det gjorde den for Niels-Erik, da han på grund af sin lungesygdom ofte har mange sygedage.

Jeg havde en stigende fraværsprocent og var bange for, at det kunne koste mig jobbet i sidste ende. Men med paragraf 56 føler jeg mig tryg. Jeg ved, at jeg har et arbejde, selvom jeg er syg.
Bækkenbundsøvelser: Træning af bækkenbunden kan mindske gener ved inkontinens

Øvelse 1
Tag et par dybe åndedrag og mærk, at din krop og bækkenbund bliver afslappet. Det kan hjælpe at tænke på at give slip på halebenet. Er du nybegynder i knibetræning, er det nemmeste at træne, imens du ligger ned.

Fokusér nu på området omkring din endetarm. Forsøg at knibe sammen, som om du skal holde på en prut. Hvis det er svært at mærke knibet, kan det hjælpe at visualisere bevægelsen: Tænk på, at det er stykket mellem dit haleben og kønsben, der skal blive kortere og
trækkes lidt op i kroppen.Brug stød-teknikken dagligt til at løsne slim

Den uendelige hoste kender mange med en lungesygdom til.

Stød-teknikken kan du bruge dagligt til at løsne slim uden at belaste bækkenbunden som ved hoste. Teknikken foregår ved at åbne munden og lave en kraftig udånding, som hvis man skulle ånde på en rude. Se videoen, hvor fysioterapeut og rådgiver i Lungeforeningen, Agnete Haarder, instruerer i teknikken.

 

Lunge Cafe' torsdag d. 16.januar

Lunge Cafe' Godt nytår, vores første Cafe' i 2020 med glade gensyn og snak om lidt af hvert, ledsaget af lidt småkager og fulgt på vej af kaffe. På glad gensyn i Sundhedshuset, Undervisvisningskøkkenets Teorilokale. Indgang fra Parkvej 6E eller i gårdens NØ lige hjørne ved Musikskolen. Cafe'en bliver lidt kortere da bestyrelsen skal deltage i et arrangement i region Hovedstaden.


Lungefunktionsmåling i Skovlunde Kulturhus

Lungedagen  i november viste os og Sundhedshuset i Ballerup at der er brug for at foretage flere lungefunktionsmålinger.  Sundhedshuset Ballerups fagpersoner står for målingerne mm. og vi vil være der for at fortælle om hvem vi er og hvad vi har gang i  i Lungeforeningen Ballerup Lokalafdeling. Vi håber at rigtig mange vil komme og få målt deres lungefunktion.


2020 - Lunge Cafe' i det nye år

Den første Lung Cafe' i 2020 bliver altså d. 16. januar hvor vi tager hul på det nye år med snak om dette og hint over en kaffetår og nogle småkager, af og til synes vi at det er rart at bruge lungerne lidt "vildere" det gør vi ved at synge nogle sange.  Vi gæder os til at se dig.


Sider