lungesygdom | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

lungesygdomAnonym forærede tre millioner til Lungeforeningen

Hvert år i november markerer Lungeforeningen den Internationale Lungedag – og sidste år var ingen undtagelse.

Men alligevel blev Lungedag 2017 helt særlig. Netop dén dag kom et medlem nemlig på besøg med en stor gave til Lungeforeningen.

 

– Donationer, arv og mindegaver til Lungeforeningen gør en kæmpe forskel for lungesagen.

 

 

Lungeforeningens direktør Anne Brandt tog på Lungedagen imod den flotte gave.

 
Lunge Cafe, start andet halvår Ballerup Lokalafdeling

Vi får en snak om sommeren der går på hæld og hvilke emner andet halvår kommer til at dreje sig om. Vi ses i Teorilokalet ved Udd.køkkenet i Sundhedshuset Gl. Rådhusvej 13, indgang i NØ hjørnet af gården ved Musikskolen, til venstre og ned af nogle få trin, eller indgang i niveau fra Park Alle 6E. Vanen tro vil der være kaffe på kanderne og småkager til den søde tand.

 


Det kan til tider være svært at leve med en kronisk sygdom - psykolog Bo Snedker Boman vil gøre os klogere på dette emnet

"Som mennesker bevæger vi os med og i livet - med opture og nedture, gode dage og mindre gode. Vi bliver forældre, naboer, venner - og desværre også af og til patienter. Sygdom kan ændre så meget. Og vi kan blive triste og bange og bruge meget krudt på at leve bare nogenlunde fornuftigt med det. Mit oplæg handler om netop dette: sygdom, tristhed, ængstelse - samt heldigvis også håb og kærlighed", skriver psykolog Bo Snedker Boman, som har været ansat på Roskilde sygehus i mange år. 


Mors lungesygdom påvirker 30-årige Stine

Stine er 30 og har en mor, som er kronisk lungesyg med bronkieektasier.

Moren har lange sygdomsperioder med lungeinfektioner, og hun døjer desuden med flere problematikker ved siden af, nogle som følge af al den behandling, hun får.

Det påvirker morens livskvalitet i så høj grad, at hun ikke længere har den samme energi eller overskud til at gøre de ting, hun altid har elsket at gøre.
Sarkoidose - en sygdom som ikke altid er så synlig

Charlotte er 49 år og fik konstateret sarkoidose da hun var 38 år. Læs hendes personlige beretning.

 

Forhistorie

Efter jeg havde født vores første barn i august 2002 fik jeg meget voldsom Knuderosen i begge ben (jeg havde også nogle få knuder på armene).

Da jeg var nybagt mor og gerne ville amme mit barn afslog jeg at tage Binyrebarkhormon. I stedet modtog jeg alternativ behandling, som havde god effekt.

De sidste synlige tegn på Knuderosen forsvandt ca. 6-7 måneder efter udbruddet.


Sider