lungesygdom | Lungeforeningen
×
×

lungesygdom

Lunge Cafe' torsdag d. 16.januar

Lunge Cafe' Godt nytår, vores første Cafe' i 2020 med glade gensyn og snak om lidt af hvert, ledsaget af lidt småkager og fulgt på vej af kaffe. På glad gensyn i Sundhedshuset, Undervisvisningskøkkenets Teorilokale. Indgang fra Parkvej 6E eller i gårdens NØ lige hjørne ved Musikskolen. Cafe'en bliver lidt kortere da bestyrelsen skal deltage i et arrangement i region Hovedstaden.


Lungefunktionsmåling i Skovlunde Kulturhus

Lungedagen  i november viste os og Sundhedshuset i Ballerup at der er brug for at foretage flere lungefunktionsmålinger.  Sundhedshuset Ballerups fagpersoner står for målingerne mm. og vi vil være der for at fortælle om hvem vi er og hvad vi har gang i  i Lungeforeningen Ballerup Lokalafdeling. Vi håber at rigtig mange vil komme og få målt deres lungefunktion.


2020 - Lunge Cafe' i det nye år

Den første Lung Cafe' i 2020 bliver altså d. 16. januar hvor vi tager hul på det nye år med snak om dette og hint over en kaffetår og nogle småkager, af og til synes vi at det er rart at bruge lungerne lidt "vildere" det gør vi ved at synge nogle sange.  Vi gæder os til at se dig.
Jeannette fastholder arbejde trods sin lungesygdom

For Jeannette er det ikke hendes lungesygdom, der afgør, om hun kan arbejde eller ej. Det er hende selv. Og selvom hun har udfordringer, så kæmper hun for at fastholde livskvalitet og et godt arbejdsliv. 

Jeannette opdagede, at hun havde af KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom), da en kollega kommenterede på hendes forpustede vejrtrækning. En kommentar hun i første omgang var stødt over, men som viste sig at være på grund af lungesygdommen. Det satte gang i en større livstilsændring.
VOJENS: Vojens tjekker lungerne

 

I Sundhedscenteret Vojens, tilbyder vi på Lungedagen:

- lungefunktionsmåling

- snak om rygestop

- rigtig indtag af medicin

- info om kost - bl.a. proteindrikke

´overvær/deltag i Netværkets Lungetræning


Styrk din vejrtrækning med yoga

Styrk din vejrtrækning med yoga Præst og yoga instruktør Sarah Krøger Ziethen vil både fortælle om yoga og give os nogle øvelser, som vi nemt kan praktisere. Der er fokus på at styrke kroppen, specielt musklerne omkring åndedræts organerne, både med åndedrætsøvelser,bevægelse og bløde yogastræk, som får kroppen til at restituere og hvile. Flere undersøgelser viser, at det betaler sig at spille på mange tangenter, når man gerne vil øge sin fysiske styrke og formåen.


Sider