×
×

mad

mad



Mæt med sunde proteiner

Med et par æg, lidt frisk spinat og havregryn er det virkelig nemt at lave vafler til morgenmad. Serveres de nybagte spinatvafler med moden avokado, salat og hytteost, får du sunde fedtstoffer, masser af protein og en god start på dagen. 

Opskriften er til 2 personer

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen: Eva Myrup

DE SKAL DU BRUGE:

Spinatvafler 



Jordbærshake med med melon

Start dagen med en jordbærmilkshake, som smager næsten som en dessert. Den er smækfyldt med protein og smager af sol  og sommer. 
2 personer 

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen, Eva Myrup

 

DU SKAL BRUGE:



Krydret gulerodssuppe med kokosmælk og stegte æbler

På en kold vinterdag findes der næsten ikke noget bedre end en mættende, velsmagende suppe. Suppen er nem at tilberede, og både krydderier og kokosmælk får suppen til at smage af fremmede himmelstrøg. Opskriften er beregnet til 4 personer. 

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen, Eva Myrup

TIPS
Til dig der skal have lidt ekstra, kan suppen serveres med creme fraiche 38% Lav eventuelt dobbelt portion af suppen og frys halvdelen, så har du nem aftensmad til en anden dag.



Vegetarisk tagine med søde kartofler og bulgur

Denne tagine er inspireret af det marokkanske køkken. Den består primært af grøntsager, og selvom den kan lyde omfattende, så er den nem at lave, da den passer sig selv det meste af tiden. Har du ikke en tagine, kan retten sagtens tilberedes i en gryde. Opskriften er beregnet til 4 personer. 

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen, Eva Myrup



Grønkålssalat à la creme med medisterpølse og syltede rødløg

Denne salat er en nyfortolkning af medister med grønlangkål. Salaten er dejligt cremet og med lækkert fyld af både æble og valnødder. Servér på rugbrød med stegt medister og syltede rødløg.

Tilberedningstid: Ca. 20 min. 
Opskrften er beregnet til 6 personer

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær
Diætist i Lungeforeningen: Eva Myrup

Energi pr. person (ved beregning med piskefløde og creme fraiche 18%) 2250 kj/ 540 kcal. Kulhydrat 41 g, protein 16 g, fedt 30 g, heraf 13 g mættet fedt. Frugt og grønt pr. person: ca. 100 g



Karrysild med æg, æble og karse

Med et godt glas marinerede sild er det virkelig nemt at lave de her lækre karrysild, som ud over en dejlig dressing byder på æg, æbler og karse.

Tilbedreningstid: Ca. 20. min. 
Opskriften er beregnet til 6 personer 

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær 
Diætist: Eva Myrup 

Energi pr. person (ved beregning med mayonaise og creme fraiche 18%) 1700 kj/ 400 kcal. Kulhydrat 35 g, protein 12 g, heraf 7 g mættet fedt. Frugt og grønt per. person: ca. 25 g 

Du skal bruge:

Karrysild

  

Sider