×
×

mad

mad



Blomkålssuppe med bønner og ristede kikærter

Den blide, cremede blomkålssuppe er vidunderligt mættende, og er skøn aftensmad. Venter du gæster, så kan suppen serveres som forret – og rækker til 4 personer. Suppen kræver lidt planlægning, da bønnerne skal iblødsættes og koges inden du går i gang med selv suppen. Er tiden knap, kan du snyde lidt og bruge bønner fra dåse i stedet.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:

Blomkålssuppe



Hjemmelavet hummus med snackgrønt

En hjemmelavet hummus af udblødte, kogte kikærter er velsmagende, mættende og genial som en sund snack serveret med masser af grønt og evt. lidt ristet rugbrød. Bruger du tørrede kikærter, så husk, at de skal i blødsættes dagen før.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:
Hummus



Forårs fettuccine a la frikassé

Der er forår og skøn familiemad på menuen, når vi forkæler ganen med en virkelig nem pastaret med kylling a la frikasse. Retten tager ikke mere end 30 min. at tilberede, da vi bruger kyllingebryststykker i stedet for en hel kylling.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær

2 personer

DU SKAL BRUGE:

Kylling

  • 225 g kyllingebryststykker
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • ½ liter vand

Grøntsager i sauce



Hjemmebagt knækbrød med frø og fuldkorn

De hjemmebagte knækbrød er sprøde, knasende, og med masser af kerner og fuldkorn. De er geniale som en lille sund snack mellem måltiderne, da de mætter godt. Opskriften er virkelig nem, og dejen let at rulle ud.

Ca. 20 stk. afhængig af størrelsen

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:



Kålsalat med laks, avokado og sennepsdressing

Mættende kål, sunde fedtstoffer, og fyldige fuldkorn smager skønt i en vintersalat. Brug kål som er snittet, og fyld salaten op med en rest kogt fuldkornsbulgur, pasta eller ris.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:

Kålsalat



Fastelavnsboller med fuldkorn, æble og marcipan

Luftige gærdejsboller med fuldkorn og lækkert fyld af æble og marcipan. Dekorér bollerne med lidt sigtet flormelis.

10 stk.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

 

DET SKAL DU BRUGE:

Gærdej

  • 2 dl mælk (stuetemperatur)
  • 50 g gær
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • En knivspids salt
  • Ca. 350 g hvid fuldkornshvedemel

Fyld



Braiseret andelår med æbler og søde kartofler

Sæsonens første simreret er møre andelår tilberedt med søde kartofler, æbler og krydderier. Det smager skønt, og er mættende vintermad. Samtidig er det nemt at lave, og en rest kan med fordel fryses og gemmes til en anden dag.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

4 personer

DU SKAL BRUGE:



Dadelkugler

En nem, lækker og sund julegodte. 

Der bliver ca. 24 små kugler af opskriften, og opbevares de på køl, holder de sig fint i op til en uge.

Ca. 24 stk.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

 

DU SKAL BRUGE:



Hjemmelavede müslibarer

Den bedste kombination af en luksus-müslibar og en kage, som også indeholder sunde fedtstoffer. Müslibarerne er en energirig forkælelse mellem måltiderne.

Ca. 16 stk.

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 100 g lys sirup
  • 100 g havregryn
  • 100 g rosiner
  • 100 g finhakkede tørrede frugter, fx dadler, abrikoser og figner
  • 50 g kokosmel
  • 75 g hvedemel
  • 50 g brun farin

Fremgangsmåde



Fyldig frokostbowl

Mættende frokostsalat, som kan laves på rester fra køleskabet. Salaten er velsmagende, nem at lave, og fyldt med sunde fedtstoffer fra både avokado og røget makrel.

Opskriften er til 2 personer.

Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær

Frokostbowl

  • 300 g kogte kartofler (kan erstattes af kogt pasta)
  • 50 g babyspinat
  • 1 avokado
  • ½ agurk
  • 100 g røget makrelfilet (kan erstattes af varmrøget laks)
  • 25 g rugbrødschips

Dilddressing

Sider