×
×

sarkoidose

Lungelægens bord – om Sarkoidose

Omkring 400 danskere får hvert år konstateret Sarkoidose. Sygdommen er det, man betegner som en multiorgansygdom. Og så har den fået tilnavnet ”Den store imitator”, ganske enkelt fordi den på symptomer, billeder og i vævsprøver kan forveksles med flere andre lungesygdomme. Speciallæge i Lungemedicin, Ph.d studerende, Lungesygdomme, Aarhus Universitetshospital Janne Møller svarer i Lungelægens bord på spørgsmål om Sarkoidose.


Sarkoidose får ikke lov til at styre Mikkels liv

Mikkel har hele sit liv været fast besluttet på, at hans sygdom  ikke skal sætte en stopper for det liv, han ønsker at leve – en  hverdag med karriere, familie, drømme og håb.

Ligesom alle andre har Mikkel Blach Vestergaard Jensen som barn leget med sine klassekammerater og gået til flere fritidsaktiviteter. Fodbold, håndbold og judo. Der var  bare den forskel, at han ikke kunne løbe  lige så udholdende som de andre. Mikkel har sarkoidose, som blev opdaget allerede, da han var 1 år gammel.


Carsten har sarkoidose - passion for fotografi gav ny livskvalitet

Carsten blev for 13 år siden diagnosticeret med sarkoidose efter et langt udredningsforløb med mange indlæggelser og penicillinkure undervejs. Såvel arbejdsliv som privatliv har været meget påvirket af Carstens sygdomsforløb. Her kan du høre Carsten fortælle om sit forløb, sine tanker og hvad der i sidste ende gav ham nyt livsmod, passion og livskvalitet. 

 

Jeg har altid forsøgt at se min sygdom som en ven, jeg skulle følges med og dele livet med. Derfor har jeg også forsøgt at fokusere på de gode ting, som min sygdom har givet mig.
Sider