×
×

Find dit lungekor

Se alle Lungeforeningens lungekor her på siden

I lungekorerne er der én ting, deltagerne har til fælles. Alle har en lungesygdom som KOL, astma eller en anden lungesygdom.

Og selvom det at blive forpustet ofte er en del af hverdagen, så giver sangen luft til mere, end man skulle tro. Mange har væsentlig nedsat lungekapacitet. Men fordi sang er med til at træne muskulaturen rundt om lungerne og forbedre kontrollen over vejrtrækningen, oplever mange, at deres vejrtrækning bliver forbedret og lettet af at synge i kor, og dermed oplever de større livskvalitet og bedre tackling af lungesymptomer i hverdagen.

Det giver samtidig glæde, energi og en følelse af samhørighed at synge i kor sammen med andre, der også har en lungesygdom. 

 

Flere lungekor på vej

I patientrådgivningen hos Lungeforeningen oplever man, at lungekor er et godt supplement til den almindelige træning for lungepatienter. Det er vejrtrækningsteknikkerne, som lærer sangerne at afspænde og kontrollere luften, så de får mest muligt ud af deres begrænsede lungefunktion. Dertil kommer det fællesskab, som opstår.

Der er i dag en lang række forskellige lungekor rundt om i landet og flere er på vej.