×
×

Direktør for Lungeforeningen og Børnelungefonden giver stafetten videre

Sidst opdateret: 
27-02-2023

Lungeforeningen og Børnelungefondens direktør Anne Brandt giver stafetten videre til det vigtige arbejde for Lungesagen.

Efter 13 år som direktør for Lungeforeningen og siden 2014 også som direktør for Børnelungefonden giver Anne Brandt stafetten videre og indbyder nye kræfter som spydspids for Lungesagen. I løbet af de 13 år har Anne Brandt været garant for store ambitioner, visionære ideer og styrket engagement til Lungesagen, som berører 700.000 mennesker heraf de over 100.000 børn og unge, der lider af alt fra meget kritisk lungesygdom til astma.

”Med Anne som direktør har vi i både Lungeforeningen og Børnelungefonden været igennem en engageret og dedikeret udvikling til gavn for mennesker med lungesygdomme inde på livet. Vi står på et meget solidt fundament og med en netop godkendt strategi frem mod 2025. Vi har i årene med Anne som direktør både fået fokuseret Lungeforeningen, men også udviklet Lungesagen til både at blive set og få langt større politisk opmærksomhed. Og mest af alt, har vi oplevet, at langt flere støtter vores arbejde, således at 24.000 medlemmer i dag nyder godt af vores mange populære tilbud. Vi er specielt taknemmelige for Annes dedikerede arbejde, ligesom bestyrelserne har værdsat det altid visionære, gode og konstruktive samarbejde. Lungeforeningens medlemmer, de utroligt mange nære samarbejdspartnere, og vi som organisation kommer til at savne Anne for hendes smittende energi, men har fuld forståelse for, at hun nu gerne vil videre”, udtaler foreningens mangeårige bestyrelsesformand Torben Mogensen.

Forperson for Børnelungefonden siden sommeren 2022, Regitze Siggaard, supplerer:

”Anne så, at der i den grad også var behov for at løfte de mange børn og unge med astma og kritiske lungesygdomme, og derfor tog Lungeforeningen i 2014 initiativ til Børnelungefonden. Siden har vi nydt et meget værdifuldt samarbejde med Team Rynkeby Fonden og alle deres stærke frivillige, som har indsamlet tæt på 40 mio. kroner til især at sætte forskning på området i gang.

For Anne Brandt selv er det et naturligt tidspunkt at træde af:

”Det har været en helt unik og fantastisk udvikling, der kun er lykkedes takket være samarbejdet med frivillige, nuværende og tidligere medarbejdere og virksomheder, som alle har lagt sjæl og en meget stor grad af faglighed og professionalisme ind i arbejdet, så vi igennem årene har kunnet bevæge Lungesagen et bedre sted hen. En netop godkendt strategi og et stærkt udviklingsprogram er nu klar til eksekvering. Det er derfor et godt tidspunkt for mig at give stafetten videre og overlade direktøropgaven til nye kræfter. Jeg er både stolt og meget glad for at have været en del af Lungesagen og for at have givet mit bidrag til at løfte en så vigtig sag frem i lyset. Potentialet og behovet for Lungesagen er kæmpestort, og jeg glæder mig til at se nye kræfter bære arbejdet videre”, slutter Anne Brandt.

Der bliver holdt afskedsreception for Anne Brandt den 24. april kl. 16. Nærmere oplysninger følger eller kontakt projektkoordinator Helle Rieck på hr@lunge.dk.

Processen omkring ansættelsen af en ny direktør er i gang. Indtil den næste direktør er fundet har Jeppe Krag, chefanalytiker og del af Lungeforeningens ledelse, sagt ja til at blive konstitueret direktør for Lungeforeningen.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til bestyrelsesformand Torben Mogensen på telefon 23612377.

Om Lungeforeningen
Lungeforeningen har siden 1901 arbejdet for at forbedre livskvaliteten hos de over 700.000 mennesker med lungesygdomme og deres familier. Lungeforeningen arbejder for at lungesygdomme opdages tidligere, at alle lungesyge får støtte og for at udbrede kendskabet til lungesygdomme.  

Om Børnelungefonden 
Børnelungefonden er en selvstændig fond stiftet på initiativ af Lungeforeningen i 2014, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.