×
×

Lungeforeningens direktør i Danske Patienters forretningsudvalg

Sidst opdateret: 
28-04-2022

Lungeforeningens direktør Anne Brandt er et af to nye ansigter i Danske Patienters forretningsudvalg. 

På Danske Patienters årlige repræsentantskabsmøde i går blev Lungeforeningens direktør Anne Brandt valgt ind i forretningsudvalget sammen med Malene Deele, landsformand i Nyreforeningen. Forretningsudvalget består af seks personer valgt fra Danske Patienters medlemsforeninger samt formanden. Udvalget er sammensat, så der er repræsentanter fra både store og små foreninger, patienter og pårørende samt somatik og psykiatri. Medlemmerne mødes ca. seks gange om året, og er med til at definere Danske Patienters politikker og løbende aktiviteter.

Anne Brandt vil i forretningsudvalget - ligesom i Lungeforeningen - arbejde for, at forebyggelse, hurtig diagnose, behandling, rehabilitering og palliation er en mulighed for alle danskere, uanset hvor de bor. Alle danskere har ret til at opleve sammenhæng og god behandling i sundhedsvæsenet. Det vil hun derfor gerne arbejde for, når det gælder alle patienter og pårørende hos Danske Patienter og samfundet generelt. 

”Vi er en af de mindre patientforeninger, men en forening i udvikling, der i den grad kender patienternes fornemmelse i maven både der hjemme og i mødet med sundhedsvæsenet. Selvom vi er forholdsvis små, repræsenterer vi både patienter med sjældne sygdomme, men også de større folkesygdomme som KOL og astma, og den indsigt, vi har fra vores medlemmer, vil jeg tage med ind i forretningsudvalget”, siger Lungeforeningens direktør Anne Brandt og glæder sig til at komme i gang.  

Herudover vil Anne Brandt løfte den digitale dagsorden via Danske Patienter:

Jeg tror på, at patienter fremadrettet kan få flere gode behandlingsmuligheder, hvis vi udnytter innovative teknologier, siger Anne Brandt. 

 

Læs mere om udpegningen i denne nyhed fra Altinget eller i nyheden fra Danske Patienter.

Læs mere om Lungeforeningens holdning til og arbejde med telemedicin og sundheds-it her.