×
×

Danmarks Lungeforening er blevet til Lungeforeningen

Danmarks Lungeforening er blevet til Lungeforeningen

LungePatient.dk og Danmarks Lungeforening er fusioneret pr. 1. juli 2015 og er blevet til én fælles forening, som hedder Lungeforeningen. Lungeforeningens hjemmeside er www.lunge.dk

 

Over 600.000 lungesyge

Et stort antal mennesker har en lungelidelse, både børn og voksne, men ingen diagnose. Der mangler sammenhæng i behandlingen af de over 600.000 mennesker med lungesygdomme i Danmark, og der uddeles alt for få midler til lungeforskning.

Det er på baggrund af bl.a. disse udfordringer, og strategien om én stærk forening på lungeområdet, at de to lungeforeninger, Danmarks Lungeforening og LungePatient.dk, nu er gået sammen under navnet Lungeforeningen.

 

Visionen er: Sundere lunger livet igennem

Lungeforenigens vision er, at flere danskere lever med sundere lunger livet igennem.

LungePatient.dk og Danmarks Lungeforening fusionerer som led i en visionær strategi for lungeområdet. Den nyligt afgåede regering afsatte 250 mio. på finansloven 2015 til en særlig lungesatsning omkring tidlig opsporing af lungesygdomme og et særligt fokus på børneastma. Det er vi naturligvis meget glade for, og nu bidrager vi selv fra egne rækker med enighed og sammenhold, så vi kan nå endnu længere på hele lungeområdet, siger tidligere bestyrelsesformand i Danmarks Lungeforening

Tidligere bestyrelsesformand i Lungeforeningen, Johannes Flensted-Jensen

- Begge foreninger har en lang historik bag sig og har arbejdet for lungesagen med et utroligt højt engagement. Det vil vi værne om i den nye forening, hvor vi vil fortsætte den positive udvikling, som allerede er skabt omkring lungesygdomme gennem vores arbejde lokalt og nationalt, siger tidligere landsformand for LungePatient.dk, Helge Petersen.

 

MERE INFO

Stort skridt for lungesagen

Vi får nyt logo