Patienter fortæller

Har du lyst til at dele din historie?

Ønsker du at dele din egen historie, er du velkommen til at kontakte projektleder Charlotte Larsen på cl@lunge.dk eller tlf. 38 76 00 34.

Når man får stillet en diagnose, kan man ofte få følelsen af, at man er alene i verden, og at andre mennesker har svært ved at sætte sig ind i, hvad det er, man går igennem og ikke mindst, hvad det vil sige at leve med en lungesygdom tæt inde på livet.

Nedenfor kan du få inspiration gennem historier og videoklip med mennesker, som lever med en lungesygdom. Du kan også besøge Lungeforeningens YouTube-kanal www.youtube.com/Lungeforeningen og se flere klip.

Patienthistorier om KOL

Lad dig inspirere af personlige fortællinger fra mennesker, der lever med den kroniske lungesygdom KOL helt tæt inde på livet.

Patienthistorier om lungetransplantation

I nogle tilfælde kan en lungesygdom være så livstruende, at en lungetransplantation er den eneste udvej. Her kan du møde en række mennesker, der fortæller om livet før og efter en lungetransplantation. 

Patienthistorier om astma

300.000 danskere lider af astma. Mød en række astmapatienter, der fortæller om det at leve med astma, og de tanker og følelser, som går gennem én, når sygdommen rammer.

Patienthistorier om motion

Når du holder dig fysisk aktiv og træner din krop, forbedrer du din kondition og dine musklers styrke og udholdenhed. På den måde kan du forbedre din vejrtrækning, fordi dine lunger vil blive mindre belastede ved fysisk anstrengelse. Fysisk aktivitet er også med til at øge din livskvalitet.

Der er også plads til dig

Bliv medlem af Lungeforeningen og få adgang til et stærkt sammenhold i vores mange netværksgrupper rundt i landet.

Patienthistorier om sarkoidose

Læs personlige historier fra mennesker, der lever med sarkoidose i forskellig grad.

Patienthistorier om sjældne lungesygdomme

Få et indblik i hvordan livet kan være med en sjælden lungesygdom, når lungepatienter fortæller deres personlige historier.