Persondatapolitik | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Persondatapolitik



Persondatapolitik


Generelt 

Lungekoncernen, der er en patientforening og en sygdomsbekæmpende forening, arbejder for at:

  • Lungesygdomme bliver opdaget og behandlet så tidligt som muligt – også via ny forskning
  • Alle, der er ramt af en lungesygdom og deres pårørende, får støtte, viden og en bedre hverdag
  • Udbrede kendskabet til lungesygdomme - både politisk og i befolkningen

Lungekoncernen omfatter følgende juridiske enheder, som derfor alle er dækket af nærværende persondatapolitiks ordlyd:

  • Lungeforeningen, CVR-nr. 20 61 59 15
  • Danmarks Lungeforenings Fond til bekæmpelse af Lungesygdomme, CVR-nr. 11 66 31 41
  • Børnelungefonden med CVR-nr. 35 91 38 07

Koncernen omtales herefter som Lungekoncernen eller Koncernen. Følgende websites ejes og publiceres af Lungekoncernen:

www.lunge.dk
www.livilungerne.dk
www.lungerpåarbejde.dk

Foreningens dataansvarlige kontaktes på gdpr@lunge.dk eller via telefonnummer 38 74 55 44

Lungekoncernens adresse og kontaktoplysninger i øvrigt:
Strandboulevarden 49, B-8
2100 København Ø
E-mail: info@lunge.dk

 

Hvordan indsamler Lungekoncernen personoplysninger?

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig som besøger koncernens hjemmesider.

Når du besøger hjemmesiden indsamler og behandler vi en række personoplysninger. Det sker f.eks. når du læser indhold på en side, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, anvender siden ”Snak om Lunger” eller registrerer dig som medlem af foreningen eller som bruger af vores rådgivningsydelser.

Hvis du ansøger om forskningsmidler fra en af foreningens fonde, skal du afgive visse personoplysninger sammen med din ansøgning. I den forbindelse vil du få yderligere informationer om hvordan og efter hvilke retningslinjer vi anvender dine oplysninger, og du vil blive bedt om at give samtykke til denne behandling.

Hvis du støtter et af de projekter Lungekoncernen præsenterer på hjemmesiden www.betternow.org, får vi videresendt oplysninger fra Betternow og vi har derfor indgået en databehandleraftale med dem for at sikre dine data bedst muligt.

Som led i vores marketingsaktiviteter kan vi eller vore samarbejdspartnere optage telefon­samtaler. Formålet med det er uddannelse, forbedring af service samt kontrol af overholdelse af de etiske retningslinjer mv. i forbindelse med den telefoniske henvendelse. Optagelserne behandles fortroligt, og de slettes efter formålet er opfyldt.

 

Hvilke informationer indsamler Lungekoncernen?

Fra alle besøgende på hjemmesiderne
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser).

For dig der er, eller ønsker at være medlem
I det omfang du selv giver samtykke og indtaster informationerne, behandler vi også navn, telefonnummer, e-mail, adresse, fødselsår, CPR-nummer og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af medlemskab og udstedelse til dig af et login til hjemmesiden.

Derudover kan vi i særlige tilfælde spørge til helbredsrelaterede forhold af interesse for udøvelsen af foreningens formål.

 

Hvor længe opbevarer Lungekoncernen dine personoplysninger?

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring eller sletning. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

 

Hvem deler Lungekoncernen dine personoplysninger med?

Data om din brug af hjemmesiden, hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, fødselsår m.v. videregives til relevante tredjeparter i det omfang, disse oplysninger er relevante for det samarbejde vi har indgået med tredjeparten. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i Lungekoncernens Cookiepolitik.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til at opbevare og behandle data. De behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse og altid med hjemmel i en databehandleraftale.

Hvis du søger råd og vejledning i vores Rådgivningsafdeling, deler vi dine kontaktoplysninger og helbredsoplysninger som du måtte have givet os, med de rådgivere, der arbejder for koncernen. De er ikke ansat i koncernen, men arbejder på kontrakt med os, og er i øvrigt sundhedspersonale, der i forvejen har tavshedspligt.  Vores rådgivere foretrækker at kontakte dig telefonisk, hvorved ingen fortrolige oplysninger forbliver registreret hos Lungekoncernen.

 

Hvad er formålet med indsamlingen?

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev eller deltage i vores fora. Herudover anvender vi oplysningerne til at uddanne vort personale og optimere vores services og indhold.

 

Det juridiske grundlag for behandlingen

Lungekoncernens juridiske grundlag for at indsamle oplysninger er en eller flere af følgende:
  • Vi må behandle oplysninger om medlemmer af foreningen som led i vores administration af medlemskabet, eller fordi du ønsker at blive medlem. Efter udmeldelse af foreningen opbevarer vi dine oplysninger i henhold til regnskabs- og skattelovgivningens krav
  • Til et nærmere angivet formål kan vi behandle helbredsoplysninger samt sygdoms- eller behandlingsforløb. Vi registrerer sådanne oplysninger af statistiske og forklarende hensyn, samt for at give dig bedre rådgivning. Afgivelse af sådanne oplysninger er i alle tilfælde frivillig og har ingen indflydelse på dit medlemskab i øvrigt. Indsamlingen sker efter Persondataforordningens Artikel 9, stk. 2, litra d. 
  • Behandlingen kan også finde sted for, at vi kan forfølge en anden legitim interesse, medmindre din interesse eller hensyn til dine grundlæggende rettigheder vejer tungere. Af legitime interesser, som vi forfølger, kan blandt andet nævnes statistik, medlems¬under-søgelser, konkurrencer samt analyse af brugernes adfærd på vores hjemmeside eller ved læsning af vore nyhedsbreve. 

 

Opbevaringssikkerhed og intern deling af dine personoplysninger

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

 

Kontakt og Klageadgang

Du har ret til at få at vide hvilke personoplysninger vi har om dig. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod at oplysningerne behandles, eller tilbagekalde dit samtykke til, at vi behandler dine oplysninger. Hvis de oplysninger vi har om dig, er forkerte, har du ret til at få dem rettet. 

Henvendelse herom kan ske til: gdpr@lunge.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

 

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Lungeforeningen
Strandboulevarden 49, B-8
2100 Kbh. Ø
Telefon: 38 74 55 44
Email: info@lunge.dk