Kager og desserter
Siden opdateres løbende med flere opskrifter
Inge Simonsens cheesecake med kanel og aroniabær.
Denne cheesecake med kanel og aroniabær lavede lungesyge Inge Simonsen i programserien Den store Bagedyst på DR1 i 2016.
Tilberedningstid: 2 timer og 30 min. Beregnet til 10 personer.
Ingredienser:
Kiksebund
250 g digestive
150 g smør
1 tsk. kane
Aronia/æble marmelade
150 g aroniabær
150 g modne æbler
1 tsk. kanel
Flødeostecreme
4 blade husblas
400 g flødeost
75 g flormelis
1 stk. citron, saft og skal heraf
(økologisk)
2,5 dl fløde
Aroniabærgele
1,75 dl aroniabærsaft
0,5 stk. citron
1 tsk. kanel
1 spsk. sukker
1 dl mørk rom
4 blade husblas
Hasselnøddekrokant
50 g hasselnødder
100 g sukker
0,5 tsk. kanelsukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader læg, og husblas i 2 skåle i rigeligt koldt vand, 4bl. i hver.
- Kiksebund: Knus kiksene, smelt smør og kom kiks og kanel i. Massen presses godt ned i en 22 cm springform, og bager i 10 min.
- Marmelade: Skræl æblet og skær i små tern. Bland med resten af ingredienserne, og kog i 5 min. Blend det, lad det køle, hældes over den bagte bund, og køles ned.
- Flødeostecreme: Pisk fløde, flødeost, sukker og citronskal samt vanille sammen. Kom husbas og 0,5 dl citronsaft i en gryde, og lun det forsigtigt til husblassen er smeltet. Vend det hele sammen, og hæld det over den afkølede bund, og sæt på køl og lad det blive stift.
- Aroniabærgele: Kog aroniabærsaft op med sukker kanel og citronsaft, husblassen smeltes i, og til sidst kommes rommen i. Lad det stå til dråberne bliver tunge, og vend forsigtigt geleen over ostemassen og sæt på køl.
- Hasselnøddekrokant: Knus hasselnødderne. Smelt sukker på en pande til karamel og tilsæt hasselnødderne og kanelsukker, og kom det op på bagepapir. Når krokanten er kølet er knuses den og drysses over aroniabærgeleen, så det ser pænt ud.
- Server!
Få mere info: