Projekt Friske Forsyninger

Ny forskning viser, at en kombi af rygning, støv, gasser og svejserøg er en livsfarlig cocktail - især for lungesundheden. Derfor tager forsyningsvirksomheder i Ringkøbing Skjern og Roskilde sammen med Lungeforeningen og Dansk Metal nu konsekvensen af, at en del af deres medarbejdere har øget risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Projekt Friske Forsyninger skal sætte fokus på aktiviteter og tilbud som fx sundhedstjek, motion og rygestop på de to arbejdspladser. Målet er at skabe små, men varige skridt i en sundere retning og forebygge lungesygdomme. Læs mere om Projekt Friske Forsyninger.

Kontakt
Hvis du vil vide mere om projektet, er du velkommen til at kontakte projektleder Nina Mourier for yderligere information om projektet på e-mail nimo@lunge.dk

Friske Forsyninger i pressen

Her kan du få et overblik over de forskellige artikler, der er bragt i forbindelse med projekt Friske Forsyninger.

Videoklip om Friske Forsyninger

Se forskellige klip om projektet.

Mænd i høj risiko for lungesygdomme

Nye undersøgelser viser, at især kortuddannede mænd er i høj risiko for at udvikle både lungesygdomme og andre kroniske sygdomme. Det gør to danske forsyningsvirksomheder nu noget ved i nyt projekt. Læs pressemeddelelse fra Lungeforeningen.

Om Friske Forsyninger

Ringkøbing-Skjern Forsyning og Roskilde Forsyning er med i Projekt Friske Forsyninger. Hos de to forsyningsvirksomheder er der stor glæde og stolthed over at være first movers i forhold til deres medarbejderes sundhed og trivsel.

Lungebombe under rygeres arbejdsmiljø

Ny undersøgelse viser, at mange danskere inhalerer en farlig lungebombe, når de både arbejder i et støvet arbejdsmiljø og samtidig ryger. Der er behov for en helt særlig indsats fra myndighedernes side, mener Lungeforeningen og en ekspert i miljø- og arbejdsmedicin.