Pusterum for børn

Kontakt

Kystsanatoriet i Hjerting
Sanatorievej 6
6710 Esbjerg V
Tlf: 75 11 50 03
E-mail: kystsanatoriet@mail.tele.dk

Hvem er vi?
Lungeforeningens Kystsanatorium i Hjerting drives i tæt samarbejde med Skolesundhedstjenesten ved Dansk Sundhedstjeneste i Sydslesvig. Kystsanatoriet er et sanatorium, hvor børn kan få et tiltrængt pusterum fra hjemmet.

Vi tilbyder børn fra det danske mindretal i Tyskland et otte ugers ophold i sunde og harmoniske omgivelser, og vi tager udgangspunkt i det enkelte barns behov for omsorg og udvikling.

Besøs os på facebook.

Om Kystsanatoriet i Hjerting

Kystsanatoriet er et sted, hvor børn kan få et tiltrængt pusterum fra hjemmet. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns behov for omsorg og udvikling. Vi ligger i harmoniske og naturskønne omgivelser i Hjerting lige ud til Vesterhavet, otte km nord for Esbjerg.

Opholdet

Når børnene ankommer til Kystsanatoriet, finder de ofte sammen 2 og 2 i forhold til alder, og hvem de vil bo sammen med. De mindre børn placeres sammen af personalet. Børnene er delt i grupper i forhold til alder og udvikling.

Kystsanatorium fylder 100 år

Lungeforeningens døgninstitution for børn med behov for et pusterum i hverdagen fejrer jubilæum i 2015.

Kom med på FamilieCamp 2017!

FamilieCamp er for børn og unge med lungesygdomme og deres familier (astma, PCD, diffus lungesygdom og andre lungeproblemer). Kom hele familien (forældre, børn og søskende) og deltag i fællesskab og få ny indsigt og bekendtskaber på tværs af familier og alder. Kom og vær med i maj 2017.

Børn og unge i aflastning

I denne pjece finder du information om døgninstitutionen Kystsantoriet i Hjerting. Pjecen er især interessant for dig, hvis du arbejder professionelt med børn og unge i aflastning.

Projektansat lærer søges til Lungeforeningens Kystsanatorium i Hjerting

Vi søger en projektansat lærer, der sammen med anden lærerkollega, ser det udfordrende og spændende i, at undervise børnene gennem forskellige projekter hvor undervisningen inkluderer dansk, matematik, IT samt bevægelse i perioden 4. november - 9. december 2015. Stillingen er på 20 timer. Der vil være mulighed for yderligere ansættelse i 2016.

Kystsanatoriet i Hjerting

Lungeforeningens Kystsanatorium i Hjerting drives i tæt samarbejde med Skolesundhedstjenesten ved Dansk Sundhedstjeneste i Sydslesvig. Kystsanatoriet er en døgninstitution, hvor børn kan få et tiltrængt pusterum fra hjemmet. I denne pjece kan du bliv klogere på, hvad man kan opleve på Hjerting og få praktiske oplysninger om ophold på Hjerting.

Efter opholdet

Kystsanatoriet udarbejder en standardiseret rapport, hvor de opnåede resultater og observationer beskrives i forhold til de opstillede målsætninger for opholdet. Rapporten indeholder ofte en række anbefalinger i forhold til at sikre barnets fortsatte trivsel og udvikling.

Lungebarn - for familier med lungesyge børn og unge

Vi er forældre til lungesyge børn og unge, som sammen med Lungeforeningen har etableret et netværk.