×
×

Dorte Chabert, patientrådgiver


Printer-friendly version

Jeg kender til at have lungesygdom tæt inde på livet, og ved lidt om hvad det gør ved en selv og ens nærmeste, når man bliver ramt af alvorlig lungesygdom. Hele familien bliver påvirket, når der er alvorlig sygdom i familien, og mange tanker og følelser kommer i spil. Jeg har lungesygdommen Alfa-1- antitrypsinmangel, og har fået nye lunger i juni 2020 efter at have været på venteliste i næsten syv år.

Da jeg blev syg, opdagede jeg at det var lidt tabu at tale om at man var lungesyg, det blev af de fleste opfattet som selvforskyldt, muligvis fordi man havde røget. Jeg kæmper for, at lungesygdom skal blive anerkendt som alle andre sygdomme, og vi skal have mulighed for dygtige læger og gode hjælpemuligheder på lige fod med andre patientgrupper.

Jeg er tovholder i Lungeforeningens netværksgruppe Sjældne lungesygdomme, og er en af administratorerne i facebookgrupperne Lungetransplanterede og Alfa1 antitrypsinmangel. 

Som mange andre er jeg påvirket af Corona-krisen, og følger godt med i de seneste nyheder.

Fra mit tidligere arbejde som psykolog har jeg en bred erfaring som rådgiver, og håber at kunne bruge min viden fagligt som privat til at hjælpe andre lungesyge og pårørende.

Jeg har telefontid hver tirsdag fra 11.00 – 12.00. Du kan ringe til mig på telefon: 53 19 08 05. Læg eventuelt en besked på telefonsvaren, og jeg ringer tilbage hurtigst muligt.

Jeg ser frem til at snakke med dig.