Region Syddanmark

Lokalafdelinger og netværksgrupper

Aabenraa Optimister Netværksgruppe

Netværksgruppen "Aabenraa Optimister" mødes to gange om ugen  i NygadeHuset, Nygade 23A, 6200 Aabenraa til fælles træning og socialt samvær.

Der er plads til flere, kontakt tovholder hvis du vil vide mere. 

Aabenraa-Rødekro Netværksgruppe

Lokalforening Sønderjylland har i samarbejde med sundhedscentret i Rødekro oprettet en netværksgruppe for lungesyge og deres pårørende.

Billund Netværksgruppe

Nystartet Netværksgruppe i Grindsted ( Billund Kommune)  for dig med KOL der gerne vil holde dig aktiv, og have det hyggeligt sammen med andre.

Vi har to træningshold:

Bramming Netværksgruppe

Kom og prøv træning med Smovey- magnet ringe og energibolde, hvor formålet er at motionere på en alternativ måde uanset alder og handicap.

Bramming Netværksgruppe - Vejen Videre

Vi 25 mennesker, der mødes hver tirsdag kl. 10.00 og træner. Vi er et blandet hold med både KOL, diabetes og hjertepatienter. Der er plads til flere - vi starter op igen 1. tirsdag i august måned. 

1. tirsdag i hver måned mødes vi og hygger mv. og taler fremtidige arrangementer mv. 

Esbjerg Netværksgruppe (KOL-optimisterne)

Netværksgruppen er for borgere med KOL der bor i Esbjerg kommune. Gruppen består af ca. 40 medlemmer som mødes jævnligt, træner og hygger sig sammen.

Faaborg-Midtfyn Netværksgruppe

Lungeforeningen har fået en lokal netværksgruppe for KOL-patienter og deres pårørende i Faaborg.

Ferie-, kursus- og rekreationscenter: Boserup Minde

Farvel til et fantastisk forstanderpar

Forstanderparret på Lungeforeningens ferie-, kursus- og rekreationscenter Boserup Minde Helge og Birthe Petersen går på pension pr. juni 2017.

Haderslev Kronikermotion

Lungeforeningen og Diabetesforeningen er gået sammen omkring etablering af motion for kronikere med KOL og/eller diabetes i Haderslev.

Haderslev Lungenetværk

Vi bringer den gode nyhed: Et træningsnetværk for lungesyge i Haderslev er endelig blevet en realitet!  Fra august måned starter vi et træningsnetværk op  for lungesyge i Haderslev.

Kerteminde Netværksgruppe

Et godt og aktivt netværk for dig, der bor i Kerteminde Kommune. Vi mødes i Sundhedens Center, Lindhøjvænget 1, 5330 Munkebo, hvor vi træner sammen en gang om ugen.

Kolding Netværksgruppe

KOm og træn, hyg og grin med Kolding netværksgruppe.

Netværksgruppe Syd (Foregår i Sønderborg)

Vi er en gruppe mennesker med lungesygdomme tæt inde på livet. Vi mødes en gang om måneden for at hjælpe og støtte hinanden på en positiv måde.

Odense Netværksgruppe

Odense Netværksgruppe er et tilbud til dig der er lungesyg, pårørende eller bare er interesseret i sagen. Netværksgruppen er et samarbejde mellem Lungeforeningen og Astma Allergi Nordfyn, og mødes om faglige oplæg og socialt samvær.

Padborg netværksgruppe

Er du KOL-patient og har du lyst til at være en del af et fællesskab, hvor samvær og træning er i fokus? Kom og vær med!

Rødekro Netværksgruppe

Bliver du også hurtigt forpustet, får åndenød og hiver efter vejret? Så skulle du måske mødes med os, så vi kan ”puste” i fællesskab! Mange mennesker med en lungesygdom begrænser deres fysiske aktiviteter, fordi de hurtigt bliver forpustede.

Skærbæk Netværksgruppe

Netværksgruppen er for alle, der lever med en lungelidelse, og som ønsker et netværk af ligestillede til at få:

Kom og få: 

Sønderborg - Café Solskin

Café Solskin er en åben café for nuværende og tidligere kræftramte, lungesyge, diabetikere og pårørende. Her kan du opleve hygge og tale med ligesindede og udveksle erfaringer i trygge rammer.

Sønderborg Lungekor

Det er god gymnastik for lungerne, at synge. Samtidig bliver du ”glad i låget” og er sammen med andre der har KOL.

Erfaringerne med kor sang for borgere med KOL viser, at sang styrker vejrtrækningen, giver øget velvære og skaber glæde.

Sønderborg Netværksgrupper

Er du lungesyg, og har du lyst til at møde ligesindede fra lokalområdet, hvor I træner og har det hyggeligt? Så læs mere her. Lungeforeningen har flere træningsgrupper for lungesyge og deres pårørende på Center for korttidspladser, Mågevænget 10, 6400 Sønderborg.

Sønderjylland Lokalforening

I vores lokalforening vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få fokus på lungesygdomme. Vi afholder hvert år mindst to møder med forskelligt indhold, dog altid med et tema, som er vedkommende og aktuelt for lungesyge og deres pårørende.

Tønder Netværksgruppe

Lokalforening Sønderjylland har sammen med Selvhjælp Sydvest og Tønder Kommune været med til at oprette en netværksgruppe i Tønder for lungesyge og deres pårørende.

Vejle - Sangnetværksgruppe

Vejle Lungekor fejrer 3 års jubilæum

Vi mødes hver mandag kl.10.30 - 11.30, hvor vi hygger os og synger en masse sange sammen. Det er forskellige sange så der er noget for alle. Vi er normalt 18-20 stykker hver gang og havde 1 års fødselsdag i december 2013. Derudover laver vi åndedrætsøvelser og stemmetræning.

Vejle Netværksgruppe

Lokalforening Trekantsområdet har en netværksgruppe i Guldkrog, Vejle, hvor ca. 15 mennesker samles og laver gymnastik og nyder en kop kaffe sammen.

Vestkysten søger nye kræfter

Vi savner frivillige kræfter til at lave lokalforening på Vestkysten (Varde, Esbjerg, Ringkøbing og Skjern). Vi har allerede et par interesserede medlemmer, der gerne vil være med til at arbejde for lungesagen på Vestkysten, men vi mangler nogle flere ildsjæle.

Vojens Kronikermotion

Har du en kronisk sygdom, så er Vojens Netværksgruppe et sted, hvor du møder ligestillede og kan udveksle erfaringer med andre.

Vojens Lungenetværk

Har du en Lungesygdom er Lungenetværksgruppe Vojens, stedet man mødes.

Træning: Mandage & Onsdage  Kl. 13.00 – 14.30 
Sted: Rådhuscenteret 7 , Sundhedscenter Vojens
Kontakt: Arne Paulsen  tlf. 22 48 68 58

 

Arrangementer

Foredrag med Psykolog Karen Keinicke

Faaborg -- 5600
27. marts 2017 - 14:30
tømmergården 6, 5600 Faaborg

Oplæg med pårørende

Faaborg -- 5600
24. april 2017 - 14:30
Tømmergaarden 6. Faaborg

Lena Schroll fortæller om at være pårørende

Faaborg -- 5600
24. april 2017 - 14:30
tømmergården 6, 5600 Faaborg

Faaborg Midtfyns musikskole kommer med et oplæg til et sangkor for KOL-patienter

Faaborg -- 5600
29. maj 2017 - 14:30
Tømmergaarden 6, Faaborg

BANKO

Faaborg -- 5600
26. juni 2017 - 14:30
tømmergården 6, 5600 Faaborg