×
×

Hvordan foregår det med rekreationsophold efter indlæggelse?

Spørgsmål

Jeg har IPF og har for nylig været indlagt. Jeg havde et hårdt forløb, men jeg har hørt, at man kan komme på et rekreationsophold for at komme på benene igen? Jeg vil gerne høre, hvordan det foregår. Er det gratis, eller skal jeg betale, og hvor skal jeg henvende mig for at finde et sted?

Svar

Svar fra Susanne Kitaj, socialrådgiver

Jeg er ikke i tvivl om, at du har været igennem et hårdt forløb. Vi er glade for, at du skriver ind og beder om råd her i brevkassen. Når du er færdigbehandlet på hospital, udarbejder det hospital, hvor du har været indlagt, en rehabiliteringsplan, som kommunen skal overtage og følge. Som et led i at hjælpe dig efter endt indlæggelse kan du blive henvist til et midlertidigt døgnophold for at få særlig intensiv træning og pleje, rehabilitering eller behandling. Et kortvarigt døgnophold kan have til formål at støtte dig i genoptræning, så du igen kan klare hverdagen. Har du et akut plejebehov efter udskrivelse fra hospital, som du ikke kan klare i eget hjem, kan et døgnophold også være en mulighed. Det er en visitator i din kommune, som tager stilling til, om du skal udskrives til et midlertidigt døgnophold.

Du skal være opmærksom på, at du som udgangspunkt selv skal afholde de udgifter, der er til medicin, plejemidler etc. Der er desuden også en egenbetaling for mad og vask af linned. Prisen kan variere med cirka 150 kroner i døgnet. Jeg er klar over, at IPF kan have stor indvirkning på din hverdag. Jeg tænker derfor, at det kunne være en stor hjælp at læse mere på vores hjemmeside, hvor du kan få mere viden og gode råd om din sygdom.