×
×

Slut med iøjnefaldende farver, logoer og grafik på cigaret- og tabakspakker

Sidst opdateret: 
01-07-2021

Fra 1. juli 2021 er det slut med iøjnefaldende farver, logoer og grafik på cigaret- og tabakspakker i Danmark, når nye regler på tobaksområdet træder i kraft. Reglerne skal bidrage til, at færre børn og unge begynder at ryge.

Det betyder, at alle pakkerne vil få en grumset-grøn farve, og producentens navn vil stå ens på alle pakker. Allerede producerede pakker kan dog i en overgangsperiode sælges frem til april 2022.

 

Mindre attraktivt eller cool at ryge
Ifølge Charlotta Pisinger, der er professor i tobaksforebyggelse og arbejder på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, vil de nye regler især have en effekt hos de unge.

Den største effekt forventes at være, at neutrale tobakspakker gør det mindre attraktivt eller cool at ryge for unge, og dermed vil det forebygge, at unge begynder at ryge, siger hun til TV2.

Ifølge Charlotta Pisinger viser forsøg, at de neutrale pakker virker mindre tiltrækkende end almindeligt brandede pakker.

Flere lande har allerede indført de neutrale cigaretpakker. Det gælder blandt andet Norge og Australien, der har haft succes med det.

 

LÆS OGSÅ:

Handleplan mod børn og unges rygning er netop indgået

Husk løfte om prishop på tobakken