×
×

Tobak: Fra frihed til fængsel?

Sidst opdateret: 
28-05-2021

I anledning af World No Tobacco Day på mandag d. 31. maj 2021, inviterer Lungeforeningen til digitalt foredrag om tobakken gennem de sidste 100 år og Lungeforeningens historie. Det foregår mandag 31. maj kl. 10.30 til en Facebook Live Session på Lungeforeningens Facebook-side. 

Siden Lungeforeningen blev stiftet for 120 år, oprindeligt for at bekæmpe tuberkulosen, har vi arbejdet med forskning og forebyggelse, og derfor er vi helt inde i vores rødder opmærksomme på, at tobakken har været ødelæggende for mange lunger. 
Hygge, afhængighed, last, sindsro og gift. Det er alt sammen ord, de fleste af os har hørt, når tobakken kommer på dagsordenen! Ofte stilles problemet op mellem to fløje: rygerne & ikke-rygerne. Men er det nu også så lige til? Og hvor længe har denne debat overhovedet kørt, og hvordan? Hvad kan vi egentlig lære af historiens vingesus?


Tobak: Fra frihed til fængsel?
På mandag 31. maj kan du i anledning af World No Tobacco Day og Lungeforeningens 120 års jubilæum komme med på en rejse tilbage i tiden.

For hvordan har tobakken egentligt været på dagsordenen i alle disse år, hvad kan vi lære af historien? Og hvordan arbejder Lungeforeningen i dag for at skabe en røgfri fremtid, og hvad er vores visioner for fremtiden? Mød Torben Mogensen, Lungeforeningens formand og læge, Emil Søndergaard, historiker og projektmedarbejder i Lungeforeningen og Jonathan Emil Andreasen, projektmedarbejder til en Facebook Live session på mandag 31. maj, kl. 10.30 Lungeforeningens Facebook-side

Vi glæder os meget til at se dig!


LÆS MERE: 

Flere angiver, at økonomien har betydning for deres rygestop - Det viser nye tal fra undersøgelsen Danskernes Rygevaner 2020, som Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen har fået gennemført.

Røgfri fremtid 

Færre danskere ryger - Det viser tal fra undersøgelsen Danskernes Rygevaner, som Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen har fået gennemført.

Lunger på arbejde - et netbaseret undervisningsmateriale om luft, lunger og sundhed til erhvervsuddannelsernes grundforløb. Målet er at skabe opmærksomhed hos erhvervsskoleeleverne om sundere lunger – livet igennem!

Liv i lungerne - et netbaseret undervisningsmateriale om luft, lunger og sundhed til fagene dansk, idræt, samfundsfag, biologi, naturfag og sundhed i 7.-10. klasse, suppleret med en elevdreven kampagne.

Undervisningmateriale for børn og unge med fokus på lungesundhed, lungesygdomme og lungernes funktion.