Flexjob?

11 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
hm
hms billede
Flexjob?

Hej alle

Jeg forsøger at tage denne tråd op igen, synes det er længe siden der har været skrevet om det? Er der nogen der ved om det stadig er meget svært at få bevilget flexjob?

Jeg fik for 2 år siden konstateret 40% funktion tilbage og begyndte på medicin. På det tidspunkt var jeg virkelig langt ude. Men rygestop og medicin gjorde at jeg fik det rigtig meget bedre og kunne leve et tåleligt liv. Jeg havde i ca 20 år haft deltidsjob, men for ca 1½ år siden gik jeg fuldtids i et nyt job. Det er egentlig gået fint, jeg red lidt på en bølge. Selvfølgelig med symptomer indimellem på KOL. Men aldrig en sygedag, mit helbred har altid været godt ellers. Men nu, har jeg det helt anderledes. Er ved at være kørt ned. Kan ligesom ikke holde til det mere. Jeg har siden efteråret tabt 5-6 kilo og det er slemt når jeg i forvejen er spinkel og lille. Er nu nede på mellem 47-48 kg. Er mega træt og har ikke de kræfter jeg plejer.

Er der nogle af Jer der har prøvet det med at begynde at tabe sig? Jeg overvejer flexjob, for har brug for alle de penge jeg kan tjene, vi har lige købt hus. Men men, er det stadig næsten umuligt at få det bevilget? Jeg vil lige sige at jeg er super glad for mit job og kunne godt få flexjob der.

Rigtig god aften

HM

 

SøsH
SøsHs billede
Flexjob

Jeg ved ikke, om det er næsten umuligt at få flexjob, men du får det i hvert fald ikke, hvis ikke du går i gang med at undersøge dine muligheder  og går i gang med processen, som kan vare længe.

Du kan prøve at orientere dig hos f. eks. lungeforeningens socialrådgiver, som har telefontid mandag kl 16-17 på nr 30137948

Din fagforening er også et godt sted at få rådgivning og eventuelt hjælp til processen.

Held og lykke

 

hm
hms billede
Tak for dit svar Søs - jeg er

Tak for dit svar Søs - jeg er skam en smule i gang, har tid hos lægen den 23. :-) - går ud fra det er et godt sted at begynde..?

GFH2
GFH2s billede
Flexjob

Kære hm....

Ja det er svært at få Flexjob, men tænker bestemt, at du har en kæmpe fordel ved at din nuværende arbejdsplads vil oprette et Flexjob til dig - det er suber..   UDNYT det ;) ;)   Men forvent at du skal igennem, flere arbejdsprøvninger, adskillige undersøgelser hos læge/speciallæge/psykolog oa.. Det bedste du kan gøre, er bare at GØRE det - følge anvisningerne.. og krydse fingre for at det lykkes.. 

Gå Positivt ind til alt hvad Kommunen forlanger.. I sidste ende vil det blive en fordel for dig selv.. ;) ;) Selvom det kan være MEGA svært.. 

 

 

anne lise
anne lises billede
du må ikke tabe dig....basta.

du må ikke tabe dig....basta....du må ringe efter lungeforeningens pjece om at holde  vægten færdig...slut.....fik selv i sin tid tilbudt flexjob af IshøjKommune

ønsker dig al lykke med dit forhavevende...kan godt se det er en trikket situation

hm
hms billede
Af hjertet tak for jeres

Af hjertet tak for jeres respons.. Det er meget kedeligt og hårdt at tabe sig, igår var jeg på 46,9 - men har udmærket appetit og synes jeg spiser godt. Venter en indkaldelse fra sygehuset nu til udredning. Jeg har iflg CT skanning både emfysem og fibrose i udbredt grad. Er dette almindeligt at man har begge dele? Har desuden undertal af alfatrypsin viser det sig.

Jeg har kigget på hvad de anbefaler jeg spiser og gør mit bedste, tak blush flexjob må være vejen frem, for vil rigtigt gerne arbejde.

Ida2
Ida2s billede
Hjemmehjælp.

Hvor syg skal man være for at få hjemmehjælp ?

Er der nogle her , som får det ?

179608
179608s billede
Flexjob

Hej hm

Nu er det snart gået et år, siden du skrev dette indlæg. Vil lige høre hvordan det er gået?? Jeg er selv lige startet på undersøgelse, om jeg har mulighed for at komme på flexjob. Min arbejdsgiver bakker også op om det, men jeg synes det virker meget uoverskueligt.  Jeg kunne også forstå på det hele, at jeg i et år skal arbejde på deltid, før jeg kan komme på flextid. Det tror jeg simpelthen ikke at jeg har råd til. OG hvis jeg gør det, og ikke får tilkendt flextid, hvad så hvis jeg bliver fyret...så får jeg jo heller ikke ret meget i dagpenge. Det er selvfølgelig i forvejen et problem, da man som dagpengeberettiget skal være fuld arbejds dygtig. Det føler jeg ikke at jeg er!! Jeg har 38% lungekapacitet.

bodille
bodilles billede
fleksjob

Lige en lille indblanding. Jeg har aldrig  i livet hørt om man skal gå på deltid et år førend man kan søge fleksjob???

For mit egent vedkommende fik jeg fleksjob på min daværende arbejdsplads uden alt det  arbejdsprøvning osv. Var til undersøgelse hos spiciallæge (bestilt af jobcenteret) ingen problem der,

Jeg syntes du skal kontakte din sagsbehandler på kommunen og blive informeret rigtigt; der kom jo ny fleksløn ordninig pr 010115, desuden kan du kontakte din fagforening eller er jeg sikker på du også kan få hjælp af juristerne i lungeforeningen.

Jeg var heldig og være under den gamle ordning dvs jeg fik min sædvanlige løn udbetalt selvom jeg kun arbejde 8.75 time ugeligt. Gik på fleksydelse i 2016 så jeg er ikke på arbejdsmarkedet længere.

180994
180994s billede
Nogen er fik fastholdelsesfleksjob efter 2013

Hej,

Jeg vil gerne høre en beskrivelse af hvordan I fik fastholdelsesfleksjob på jeres arbejdsplads, hvis det var efter 2013 hvor den nye reform kom.

Der er jo 12 mdr. hvor man skal afprøves, men fik I dispentation? Hvordan satte i det i gang? Hvor meget fejlede i for at få det? Jeg har bronkiektasier, lungeemfysem og airtrapping og lige nu mekanisk dobbeltsidig lungehindebetændelse. Så jeg er sygemeldt lige nu, men vil gerne have fastholdelsesfleksjob.

Kh
Pernille

Erik Lyngsøe
Erik Lyngsøes billede
Sv.: Nogen er fik fastholdelsesfleksjob efter 2013

Hej Pernille

Jeg fik uden problemer tildelt fastholdelsesfleksjob (1/2 2016), uden arbejdsprøvning eller andre foranstaltninger. Den blev tildelt alene på grundlag af de lægelige oplysninger, efter 3 månders heltidssygemelding og efterfølgende 8 måneders ½ tids sygemelding. 

Min arbejdsgiver var med på at beholde mig i flekstids job, og jeg startede ude med 15 timer/ugen og grundet forværing af min lunger sat ned til 3 timer/ugen 1/9-2016.

Du kan gøre følgende: ( Det var sådan jeg gjorde det.)

1. Få din læge til at vurdere om, du er syg nok nok (træls udtryk :-) ), til et fleksjob bevilget på alene det lægelige grundlag. 

2. Få en aftale på plads med din arbejdsgiver.

3. Gå til  din sagsbehandler på sygedagpenge kontoret / jobcenter, og få sat gang i sagen.  

4. Sygedagpenge/ jobcenter skal så lave en arbejdsplads vurdering sammen med dig og din arbejdsgiver. samt måske sender de dig til relevante speciallæger / indhenter lægeerklæringer fra dine behandlingsteder. Dette tog i mit tilfælde ca 3 uger.

5. Hvis din sagbehandler udfra de indsamlede matereriale i punkt 4, vurderer at du er berettiget til fleksjob, sender sagshandleren sagen til Bevillingsnævnet - tror jeg nok det hedder. 

6. Du indkaldes du så til en samtale med nævnet. Disse samtaler afholdes en gang om måneden i de fleste kommuner. og nævnet afgør så om du får fleksjob.

I min kommune fik jeg at vide at nævnet oftes følger sagshandlerens indstilling. Så kommer du der til er det godt.

Hele forløbet tog ca. 3 måneder.

Min diagnose er svær KOL (19% lungekapacitet) / lungeemfysen, samt astma.
 

Mvh 

Erik