Pepfløjten | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Pepfløjten

3 posts / 0 new
Seneste indlæg
Pepfløjten
Printer-friendly version
PEP-fløjte - og 'fløjte-mund'

Hej \"arumch\" m.fl.

Ja, det er jo rigtigt, at her har været flere indlæg om PEP-fløjte *) - og bl.a. en Afstemning mht. hvor mange der bruger et sådan hjælpemiddel til slim-opbringningen, hedder det vist ...

*) PEP er en forkortelse af: Positivt Expiratorisk Pressure = positivt tryk på udåndingsluften

Som bl.a. Tors, vil jeg tro, at man kan købe fløjten på Apoteket, men da jeg selv har fået mine udleveret (med et 'modstandstykke', som ifølge fysioterapeuten passer til mig/min lungekapacitet) på KOL-rehabiteringskursus og under indlæggelse på lungemedicinsk afdeling, ved jeg ikke noget om prisen.

På nettet findes der flere anvisninger mht. brugen, og her den første, jeg googlede mig til - nemlig fra [url=http://www.storstroemmensygehus.dk/data/54431359/Pep-maske_og_PEP-floejt... på Storstrømmens Sygehus[/url] og den er illustrativ og virker ret enkel.
Hvis du har kontakt til en lunge-afdeling eller -ambulatorium, synes jeg dog, at at det vil være rart for dig lige at snakke med personalet om PEP-fløjten, og om hvordan man 'træner' med den - og der vil du højst sandsynligt også kunne få den udleveret.

[b]Lidt[/b] af den samme effekt kan man få ved at lave sin egen 'fløjte' med munden ...
Vejret trækkes langsomt ind gennem munden, og udåndingsluften pustes ca. dobbelt så langsomt/længe ud gennem læberne, der er spidset som til fløjtning.

Der findes mere om vejrtækningsteknikker på bl.a. Danmarks Lungeforening's side her:

http://www.kol.dk/default.aspx?pageid=212

Mange hilsner
Kirsten/nathuer

PEP-fløjten

Kære alle
Jeg vil lige supplere de gode indlæg med at nævne, at der kommer en artikel om PEP-fløjten i [url=http://www.lungeforening.dk/filer/PDF/Lungenyt%202008%20pdf/Lungenyt%200... af Lungenyt[/url] (medlemsbladet for [url=http://www.lungeforening.dk/stoet]Danmarks Lungeforening[/url]).

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.