Plejeorlov - hvad venter mig forude? | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Plejeorlov - hvad venter mig forude?

1 post / 0 new
Plejeorlov - hvad venter mig forude?

Hej alle sammen,

Har så meget brug for at dele nogle tanker, som kun få kan sætte sig ind i.

Min mor har kronisk lungefibrose - afhængig af ilt 24 timer i døgnet. Hun fik officelt diagnosen for lidt over 1 år siden, og har anvendt ilt siden. Hun opgav livet, og begyndte at lukke meget af. 

I 3/4 år, var det mest min far der varetog plejen. Jeg var der når jeg kunne, med med et arbejde og egen familie, så var det svært at holde det hele i gang.

For 1 måned siden, havde jeg arrangeret at det palletive team kom på besøg. Før de kom, luftede jeg tanken om at jeg ville tage plejeorlov, hvis de ønskede det. Jeg forklarede også at hvis de ikke ville have det, så blev jeg nød til at trække mig lidt, for jeg skulle have fokus på job og familie. Mine forældre sagde enstemmigt ja, og 3 dage efter var jeg på orlov. Det har været den bedste beslutning. Mine forældre nyder nu hinanden igen, da min far kan være ægtemand og ikke skal "drive" min mor til vanvid i forbindelse med hensynstagende til plejen skulle klares i hans tempo, uden at tænke på at min mor ikke havde kræfter til det.

Jeg har nu været på plejeorlov i små 4 uger. For hver uge der er gået, har min mor fået det dårligere. Hun sover mere og mere, ilten er stillet højt, hun spiser sparsomt. 

Jeg har en uddannelse bag mig, der gør at jeg forstår vigtigheden af at spare på kræfterne, og lade tingene gå i det tempo, som min mor magter.

Min far har endnu ikke helt forstået, at hendes træthed og madlede skyldes hendes fremgang i sygdommen. Jeg ved heller ikke om jeg bør fortælle ham det.

Vores familielæge og det palletive team er så meget inde over forløbet, som jeg/min mor ønsker det. Det er en fantastisk tryghed.

Men en ting som ingen kan give mig et svar på, er hvordan den sidste tid kan være for hende og om der er tegn der kan give en indiktion for dette.

De sidste 4 uger har min mors hud ændret sig, mange røde mærker, blåsorte synlige blodårere, især på brystkassen. Hendes madlede er blevet større, hun sover det meste af dagen.  

Er der mon en, der kunne tænke sig, at dele nogle tanker om den sidste tid?

Mvh Loui

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.