Restitution via motionscenter | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Restitution via motionscenter

1 post / 0 new
Restitution via motionscenter
Printer-friendly version

Jeg har lettere til moderat KOL og bruger Symbicort.

Jeg er i gang med selv-restituering via motionscenter, 10 minutters cykling og skåneprogram på diverse redskaber.

Findes der i forbindelse med de officielle restituerings-programmer en liste med øvelser/redskaber der er særligt egnede for muskel træning til forbedring / forebyggende vedligeholdelse af vejrtrækning og lunger?

med venlig hilsen
Termark

Kære Termark

Jeg kender ikke til noget fast program. Det der er vigtigt i forhold til træning, når man har KOL er, at man både laver styrketræning og konditionstræning. Det vil sige, at du skal styrke specielt dine store muskelgrupper i arme og ben.

Konditionstræningen kan fint forgå på konditionscykel. Det du kan gøre er at træne konditionen i intervaller. Giv alt hvad du kan i 1- 2 minutter, for så at cykle lidt langsommere, mens du får pusten og så alt hvad du kan igen. Dette kan du gentage flere gange. Du kan gøre det samme, hvis du er ude at gå ture.

Det er vigtigt - hvis du ikke har andre sygdomme - at du bliver godt forpustet mindst én gang dagligt. Få eventuelt hjælp af én af instruktørerne i dit motionscenter. God træningslyst.

Venlig hilsen
Marie Lavesen

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.