Hvor mange gange om dagen hoster I?

6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
178275
178275s billede
Hvor mange gange om dagen hoster I?

Hej

Jeg er ny her, selvom jeg har haft min lungesygdom i nogle år. Jeg er så heldig at jeg både har Sarkoidose og KOL :-) Lungekapacitet på 46-52% (1,75 liter) og en iltprocent på 92%. Det lyder jo umiddelbart fint nok, men jeg har et stort problem med det antal gange om dagen jeg hoster. Jeg har talt antal gange i lang tid nu og kan se det ligger imellem 12-25 gange per dag. Et host er i min verden ikke en forsigtig rømmen, men sådan en rigtig hosteomgang, der kommer langt nedefra og som ender med slimopsamling - det lyder bare så slemt og det er det. Jeg oplever det giver irriteret opmærksomhed fra min omverden; folk på jobbet synes jeg larmer, kunder tror jeg er hammersyg og jeg kan nærmest komme til at ødelægge en telefonsamtale på den måde.

Hvor mange gange hoster I på en dag? Spørger fordi jeg vil finde ud af om jeg hoster for meget...

Her på det seneste er det (også) blevet vældig hårdt at gå ude. Efter 25-50 meter må jeg lige have en lille pause og det kan jeg blive så flov og irriteret over! Jeg kan ikke få luft nok og går langsomt - jeg er 58 år og ligner en på 75 når jeg går, altså tempovis.

Jeg bruger for tiden Bufomix (9mg)2 gange dagligt og har en Bricanyl Turbohaler (5mg) hvis jeg ved jeg skal ud at gå en tur eller noget andet. Jeg synes ikke nogen af dem virker ret godt. Jeg går til kontrol en gang årligt på Roskilde Sygehus og det er ofte en gang snik snak, hvor der ingen større afklaring eller bedring kommer.

Håber at høre et svar fra nogle herinde, for eg står noget alene med det her, lægen kan ikke finde ud af at sige hvad der er normalt og unormalt mv.

164481
164481s billede
hosten

Jeg tæller godt nok ikke de gange, jeg hoster. Lyder voldsomt med dine anfald, er der noget der irriterer lungerne? Dit nær-miljø? tæpper, stearinlys, røg? " Vindueskigger-syndromet " kender jeg godt,  jeg er 59 og sagde sidste år ja til en rollator, den bruger jeg når jeg handler ind. Bruger også mine stave til stavgang, dem kan jeg støtte mig til. Eller hvad med en stok? Det lyder som om, du ikke har erkendt at du har kol. Min lungekapacitet er som din og har osse høj ilt-mætning, MEN jeg lærte først at leve med mine lunger, da jeg havde deltaget i et kol- kursus, du må søge noget lignende.  din lokale læge er ikke ekspert, der må være en kol-sygeplejerske et sted i kommunen ellers henvend dig til sygehuset igen. Der er der masser af eksperter. Du skal bruge dem og selv melde ud, når der skal ændres på noget. De er jo ikke tanke- læsere. Knus

SøsH
SøsHs billede
Hvad med PEP-fløjten? Bruger

Hvad med PEP-fløjten? Bruger du den? Jeg vil også anbefale dig at søge om at komme på et KOL-kursus eller rehabilitering eller hvad det nu hedder i din kommune. 

179005
179005s billede
hoste

Kære "Hoster" - jeg har læst dit indlæg op til flere gange og hat tænkt meget på dig.. Ved ikke helt hvor jeg skal starte eller hvor jeg vil ende!! Det kan måske også bli' for langt. Jeg bor i Sverige og er ikke helt klar over hvordan tingene fungerer i Damark, men af det jeg kan læse her på siderne må der være en mulighed for at du bli'r tilknyttet et lungeambulatorium og at du kan komme på lunge kursus.. Jeg har selv kol 4 og hoster også af og til lungerne ud af kroppen. Det der har hjulpet mest er nok prednisolon som er er et binyrebarkhormon og har selvfølgelig bivirkninger -meeen pest eller kolera???? Du skriver også om de følelser du har, får, når du hoster.. Havde ligesom dig - var flov, følte lidt - det er din egen skyld m.m. Nu har jeg mere eller mindre lært at acceptere min sygdom og føler ikke at jeg behøver ligne en stor undskyldnng fordi jeg hoster, bruger ilt apparat og kun kan gå 15  meter uden en pause! Kærligste hilsner fra en Hoster!!!!

lb
lbs billede
pep fløjte

Hejsa

Jeg har lige fået konstateret for store lunger, har røget ca 15 cigaretter dagligt i 30 år er stoppet for 6 år siden. Har 90% luft og iltning 100% . Har lige haft dobbeltsidig lungebetændelse og fik i den forbindelse en pepfløjte, jeg hostede ikke slim op og gør det stadig ikke. Det undre mig.

Når jeg går hurtigt, i mortion centret bliver jeg forpustet, men jeg hoster stadig ikke. Er der nogen der kan give mig en forklaring.

 

Sonja2
Sonja2s billede
Pep fløjte

Hej Ib, Nu er jeg ikke nogen læge men, jeg har også for store lunger og en lungekapasivitet på 34% dvs. at jeg har Kol. og Emfysem. lægen siger at det er Emfysemen der får lungeblærene til at briste og bliver som store klasser, derfor kaldes det for store lunger. Kol. giver infektion i lugerne og derved hoster slim op, emfysem giver en tør eller næsten ingen hoste, så hvis du har en lungekapasivitet på 90% så har du ikke kol. Jeg synes du skal prøve at snakke med din lungelæge, han burde give dig en ordentlig forklaring. Håber du kan bruge lidt af det her, ellers spørger du bare igen og desuden er der rådgiver herinde. Mvh. Sonja2