Pusteprøve

7 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
hm
hms billede
Pusteprøve

Hej alle

Nu har jeg været til puste prøve efter 2 år hvor den sidst viste 40%. Resultatet ca det samme, dog lidt højere efter medicin indtagning. Ved efterfølgende samtale siger min læge at han kan læse at jeg max blæser/puster godt 2 sek hver gang. Det er ikke nok til at stille en endelig diagnose?? Kender I til det? Han siger at man helst skal blæse ca 6 sek.... Hvordan er jeres pusteprøver - om jeg må spørge? Nogen der har en forklaring på dette? Nu vil han heldigvis henvise mig til udredning på hospitalet.

God aften

:-)

SøsH
SøsHs billede
Jeg puster længe, så længe

Jeg puster længe, så længe jeg kan, og sygeplejersken hepper laugh men jeg har aldrig taget tid på det. Computeren måler tiden.

Læs evt mere her: https://www.lunge.dk/lungefunktionsmaaling  

Et af tallene viser nemlig det totale antal liter luft, du kan puste ud og al den luft kommer ikke ud de første to sekunder.

 

PS
PSs billede
puster for vildt

Hej HM
Sygeplejersken skal have 2 prøver, hvor tallene er på niveau, når du kommer til den store pusteprøve. Det kan nogle gange kræve en del forsøg. Puha
Jeg har dog ikke hørt om 6 sek reglen.
Computeren kan vel også regne det ud, du har pustet på 2 sek og man skal vel ikke være den store professor for at regne ud at der skal lidt hjælp til.
Mvh
Peter

hm
hms billede
Tak for indspark :-)

Tak for indspark :-)

Jeg pustede 6 gange i alt, 3 før medicin. Nej, comp kan ikke læse nøjagtigt ved så korte pust, men de har nok andre muligheder til udredningen på hospitalet :-)

Mine blodprøver viste lavt på alfatrypsin - nogle der har det?

God aften

hm
hms billede
-i fortsættelse

Iflg ct skanning har jeg både emfysem og fibrose - er det særligt slemt at have begge dele, fremtidsudsigterne, eller går det ud på et om man kun har den ene slags?

Tak :-)

 

Peter176611
Peter176611s billede
pusteprøve

Prove tai chi. via utube

evakri2
evakri2s billede
hm

Jeg har fået samme besked ang. både emfysem og fibrose, spurgte lungelægen igår da jeg var der, hun sagde at det havde ingen betydning, det har næsten alle med kol, så det skulle jeg ikke være urolig over, det må jeg så tro på.

Hilsen

Eva