Saltinhalator

33 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
jetha
jethas billede
Saltinhalator

Jeg har før set saltinhalator nævnt her i "snak om lunger", så jeg vil derfor spørge, som nogen har erfaring med at bruge den. 

Jeg har idag modtaget en reklamemail fra "Naturdrogeriet", som tilbyder en saltinhalator til kr, 260,00.

Jeg google lidt på emnet, og så, at jeg kunne købe en saltinhalator hos "webapoteket", for ca. kr. 80,00, og det jo under en trediedel.

Hvad mon forskellen er? det har jeg ikke kunnet gennemskue. 

(link fjernet af redaktionen)

evakri2
evakri2s billede
Jetha

Den saltinhalator du kan købe på apoteket (husk den skal bestilles da de ikke ligger inde med dem) til 89 kr. er den jeg har købt, kan ikke sige om den hjælper, håber det, da jeg primært tager den for at slippe for evt. lungebet. den skulle dræbe infektioner, det er jo salt, samme som man får i maske hvis man er indlagt på lungemed. og salten skader ingen steder.

 

Den anden du har linket til, er en der skal sniffes gennem næsen, hvilket jeg ikke kan forestille må være videre behageligt, og den er som du også skriver dyrere end den anden.

 

Hilsen

Evakri

SøsH
SøsHs billede
Breathox

Jeg har også en Breathox og kan tilslutte mig, hvad Evakri skriver. 

 

jetha
jethas billede
Breathox

Tusind tak for jeres informationer, jeg vil snarest anskaffe mig en saltinhalator på apoteket. 

Jeg havde slet ikke lagt mærke til, at den anden inhalator skulle sniffes gennem næsen  smiley.

jetha
jethas billede
Flere spørgsmål om Breathox

Jeg kan næsten regne ud, at der er en begrænset mængde salt i en Breathox inhalator, så jeg vil høre, om i ved hvor mange. Ligeledes vil jeg spørge jer, om man skal købe en ny inhalator, når den gamle er tom, eller om man kan fylde salt i den.

Mvh.

Jette  

evakri2
evakri2s billede
Jetha

Jeg mener der er 300 doser i og nej du skal købe en ny når den er tom, hvilket du finder ud af når du ikke kan smage saltet mere.

Hvis du selv vil kunne fylde salt på skal du købe saltpiben, kender den ikke, men mener man selv skal fylde salt på. Men BREATHOX er så lille at den kan ligge i lommen.

Du skal bestille den, da Apotekerne ikke ligger inde med den

Jeg tager 3 pust 3 gange om dagen,så det passer til ca. 1.mds forbrug,

 

Håber bare den lever op til hvad den lover.

Hilsen

Evakri

klg
klgs billede
DSI-saltinhaltor

Jeg læser her om jeres interessante debat om DSI vs Breathox og jeg vil gerne komme med følgende information, så her er lidt praktisk viden:

DSI-saltinhaltoren – en nasal inhalator:

Den indeholder 5 gram stensalt fra en saltmine i Rumænien og koster ca. 260 kr., som I skriver

Stensalt har en del naturlige mineraler, som ser ud til at hjælpe med til en forbedret vejrtrækning

Saltminen har været brugt siden romertiden

Det er muligt at købe en refil til denne inhalator

Den kan skilles ad og man kan vaske den del, man sætter til næsen

Det er overhovedet ikke ubehageligt at bruge nasal inhalation

Der er ingen bivirkninger

Der er ingen krav om DYBE vejrtrækninger – det kommer helt af sig selv

Der ligger mange forskningsrapporter bag produktet

Har været solgt i millionvis siden 2005

Indeholder også en duftstang, der forstærker virkningen af saltet – men hvis man er allergisk, så skal man selvfølgelig ikke bruge denne duftstang men nøjes med at bruge saltet alene

Fås hos Natur-Drogeriet og kan bestilles hjem via Matas, Apoteker, Helsekostforretninger  – det er bare at spørge efter DSI-saltinhalatoren

Det bedste man kan gøre for sine luftveje er at rense dem regelmæssigt – dvs. man skal inhalere via næsen og puste ud via næsen – nasal vejrtrækning. Den form for vejtrækning renser næse, svælg, luftrør og lunger – altså HELE luftvejen

 

Breathox – en oral inhalator:

Den indeholder 950 mg natriumchlorid altså det samme som køkkensalt - indkogt fra en saltopløsning og 50 mg laktose – i alt 1 gram og koster ca. 90 kr., som I skriver

Saltet stammer fra salthorsten ved Mariager fjord, som har været drevet siden midten af 1960’erne

Laktose er mælkesukker, som man kan være allergisk overfor

Hvorfor er der laktose i naturmedicin / medicin? Det bruges som antiklumpningsmiddel

Hvorfor er antiklumpningsmiddel nødvendig? Fordi brugeren kan puste luft ind i inhalatoren og derved klumper saltet sammen

Har været solgt siden 2015

For at få optimal effekt, er der krav om DYBE vejrtrækninger – men kan lungepatienter det?

Ved en oral inhalator – så bliver luftvejen kun renset fra munden og så nedefter til lungerne – dvs. alle de bakterier som dagligt indåndes – ja de lever i bedste velgående og derfor bliver man oftere forkølet osv. osv.

Jeg forstår ikke helt bekymringen vedr. nasal inhalation. Kan ikke forestille mig, at nogen vil have noget imod at gå langs Vesterhavet og indånde den friske luft der som jo er fyldt med rensende saltpartikler. Det er jo præcis, hvad der sker, når man trækker vejret med næsen og bruger en nasal inhalator.

Jeg vil til gengæld være rigtig bekymret for at få mælkesukker ned i mine lunger – men det er jo en privat sag, hvad man vælger…

Natur-Drogeriet er jo gennem masser af år kendt for god service, gode råd og gode produkter. Jeg har ikke noget med dem at gøre selv – men jeg bruger deres produkter. Så der er jo nok en grund til, at netop dette firma har valgt DSI-saltinhalatoren frem for Breathox – bare en tanke….

Informationer omkring definitioner af salt er hentet fra Gyldendals Den Store Danske

 

 

evakri2
evakri2s billede
klg

Hej 

Syntes det lyder som om du selv har noget med Natur-Drogeriet at gøre, selvom du benægter det, eller får du penge for at reklamere for dem.

Er ikke helt enig med dig, det kan umuligt være videre behageligt at få salt ind gennem næseboret, har læst om den, den lover faktisk det samme som Breathox men er bare 3 x så dyr.

Du skriver også hvor mange med svær KOL der kan suge kraftigt ind for at få virkningen fra Breathox, da den skal helt ned i lungerne, men du skal også snuse kraftigt ind hvis det skal i næsen, og hele vejen ned hvor det gør gavn, hvilket jeg syntes må være lige så svært. 

Men nu har du da fået reklameret for den i flere tråde, det er skam ok for mig.

Hvis det var så godt, tror du så ikke de ville bruge det på lungemed. afd.så man kun fik det igennem næsen, i stedet for man  får saltforstøver i maske hvor man skal trække vejret stille og roligt.

Hilsen

Eva

klg
klgs billede
Jeg har absolut intet med

Jeg har absolut intet med Natur-Drogeriet at gøre - jeg er en helt privat person, som gennem hele mit voksne liv har købt produkter bla. fra ND - fordi det netop er gode og udvalgte produkter.

Hvis du læser det jeg har skrevet, så er DSI-saltinhalatoren IKKE 3 gange så dyr - den indeholder faktisk mere end 5 gange så meget salt som Breathoxen. Breathoxen siges at holde 1 mdr. og koster så ca. kr. 90 mens DSI'en således holder i 5 mdr.

Et simpet regnestykke viser 5 x 90 kr.= 450 kr. ergo er der faktisk billigere i brug at bruge en saltinhaltor fra DSI. Hvis man så også fraregner mængden af laktose som er i Breathoxen - så bliver regnestykket endnu tydeligere.

Til information skal du overhovedet ikke suge kraftig ind når du bruger DSI'en - man skal bot trække vejret HELT almindeligt og fordi DSI'en er til nasal brug, så renses hele luftvejssystemet, hvilket er en klar fordel.

Rent faktisk har der været kørt forsøg på Aalborg sygehus, hvor man inhalerede salt som saltrumsterapi - så den form for behandling ER faktisk ved at vinde indpas i det danske sundhedssystem.

Der har i årevis være saltkammerterapi i den rumænske saltmine, hvor folk bliver kørt der til i busser og opholder sig i minen, hvor der både er bibliotek og kirke.

Men har du konkret prøvet en nasal inhalator?
Det har jeg - og jeg kan fortælle, at der absolut intet ubehag er ved at inhalere stensalt - men effekten er fantastisk. Det er nærmest som at gå ved Vesterhavet - prøv selv.

Jeg har også prøvet en oral saltinhalator. For mig var resultatet, at jeg fik en meget tør mund, blev utrolig tørstig - og effekten på lungerne var ikke udpræget god.

Jeg ønsker i hvertfald ikke at fylde mine lunger med laktose og køkkensalt. Men som jeg skrev, hver og en vælger jo selv behandlingsform - håber blot at lægen er med på sidelinien

 

SøsH
SøsHs billede
Saltforsøg i Ålborg

Så vidt jeg husker anvendte man Læsø-salt i forsøgene. Læsø-salt er også almindeligt køkkensalt.

SøsH
SøsHs billede
Saltforsøg i Ålborg

Så vidt jeg husker anvendte man Læsø-salt i forsøgene. Læsø-salt er også almindeligt køkkensalt, men udvundet af havet. Hvis man gerne vil indånde saltholdig luft er det billigste at tage en tur til havet. Der findes også et sted i København, hvor man kan tilbringe noget wellness-tid i et saltrum mens man indånder saltholdig luft, ligeledes kan man tage til Læsø eller Mariager.

jetha
jethas billede
Saltinhalator

Tusind tak for jeres informationer, det har virkelig været en stor hjælp :)

Mvh.

Jetha

evakri2
evakri2s billede
selv tak  

selv tak

 

SøsH
SøsHs billede
Nasal inhalator

Jeg har prøvet nasal inhalator og fandt det ubehageligt. Desuden har jeg ingen, absolut ingen problemer med de øvre luftveje, så det vil være spild at behandle dem. Jeg har meget svær KOL og kan sagtens inhalere saltet fra Breathox - og finder ikke saltsmagen ubehagelig.

Som patienter er vi meget forskellige både med hensyn til symptomer og med hensyn til hvad vi kan lide/ikke lide, så det skal man tage hensyn til, når man udveksler betragtninger om diverse midler.

Jeg ville ønske, at du havde nøjedes med at fortælle om dine erfaringer med DSI'en og havde ladet være med at tale Breathox ned, som du gjorde. Så havde andre selv kunnet drage deres egne konklusioner.

PS: Har du styr på om arbejds- og sikkerhedsforholdene i de rumænske saltminer er gode nok?

SøsH
SøsHs billede
Stensalt, køkkensalt, havsalt - alt er natriumklorid

Kære klg

Du skriver, at DSI inhalatoren indeholder stensalt fra Rumænien mens Breathox inder almindeligt køkkensalt. Nu vil jeg så sige, at kemien i begge salte er ens, nemlig natriumklorid, NaCl.

Man kan sagtens bruge den selvsamme stensalt i madlavningen, ligesom man kan anvende havsalt. Det kommer an på rensningen af saltet.

I Hvornum (Mariager) stammer saltet også fra en saltmine, dannet på samme måde som saltet i andre saltminer rundt om i verden.

Man anvender måske en anden teknologi til udvindingen af saltet, men ikke desto mindre er saltet stadig fra en salthorst (altså underjordisk salt, ikke havsalt)

De grovere og mindre rensede saltmængder fra saltminerne anvendes til vejsalt. Forskellen på DSI og Breathox ligger i, om der er tilsat antiklumpningsmiddel (laktose) eller ej.

Mvh Søs

klg
klgs billede
Mht. arbejdsforhold i

Mht. arbejdsforhold i Rumænien - så er landet jo medlem af EU og for at blive certificeret - altså  CE-mærket er der nogle helt specifikke krav, der skal overholdes - her under også arbejdsmiljø - så det tror jeg, der er helt styr på.

Mht. køkkensalt vs. stensalt - så køkkensaltet udvundet vha. udvaskning af salt - mens stensalt bliver brudt.

Der er en stor og afgørende forskel på de 2 salttyper: Stensalt indeholder mange gavnlige mineraler - det gør køkkensalt ikke.

Mht. Aalborgforsøget blev der ikke brugt køkkensalt men en speciel medicinsk salt, som skal opfylde nogle helt andre krav hvad angår renhed osv.

Har talt med forskeren, der udførte forsøget samt den produktansvarlige i Mariager - fordi jeg gerne vil forstå forskellen på saltet og på undersøgelserne / resultaterne.

Blot til orientering vedr. vejsalt - her et udpluk fra hjemmesiden:
Som førende leverandør til vejmyndighederne, hjælper AkzoNobel sine kunder med at bringe trafikanterne sikkert hjem. Vores Vejsalt er meget rent og af høj kvalitet, som sikrer den optimale kombination af afisningseffektivitet, lave omkostninger og garanteret tilgængelighed. Renheden af AkzoNobel vejsalt garanterer hurtig og effektiv indsats og efterlader ingen urenheder på vejbelægningen.

Så konklusionen på DSI og Breathox ser for mig ud som følger:

Salt inkl. div. gode mineraler vs køkkensalt med laktose

Hvad man vælger - det er så op til hver og en, det er heldigvis et frit land - men husk lægen med på sidelinien... God dag til alle

 

 

SøsH
SøsHs billede
Ålborg-forsøget

Er det denne undersøgelse og forsker, du refererer til?http://www.aalborguh.rn.dk/Service/Nyhedsliste-AalborgUH/Nyhed?id=872c0e...

jetha
jethas billede
Ålborg-forsøget

De resultater lyder meget lovende smiley 

Endnu engang tak for jeres input

 

evakri2
evakri2s billede
Jetha

selvtak.

Vil bare lige høre om det er din egen læge der har udtalt sig ang. saltinhallationer,? for hvis det er det må du godt sige til ham at det ikke er rigtig at det kun er producenterne der får noget ud af det.

Jeg har næsten lige været indlagt på lungemed. afd. og der får man saltforstøver i en maske som hjælper på vejrtrækningen, og jeg fik samtidig at vide at man godt må tage flere om dagen.

Jeg skal lade dig vide om det har virket når vinteren er ovre, og jeg ikke har haft lungbetændelse, hvilket jeg håber 7 - 9 - 13

Hilsen

Eva

jetha
jethas billede
Salt og kaliummangel

Hej Eva

Nej, det skal min egen læge nu ikke have skyld for at have sagt :).

Jeg har fået min saltinhalator, og er gået i gang med at bruge den, jeg nærer store forhåbninger til den, men en inhalator kan naturligvis ikke gøre samme gavn som en saltforstøver i maske.

Jeg er dog kommet til at tænke på, at mange med KOL mangler kalium, hvad der er med til at afkalke knoglerne, og derfor skal man spise en saltfattig kost. Hvordan mon det harmonerer med at bruge saltindhalator, jeg skyller munden med vand, når jeg har brugt saltinhalatoren, men noget salt får man vel optaget. 

 

   

evakri2
evakri2s billede
Jetha

Der bliver jeg dig svar skyldig, det ved jeg faktisk ikke.

Jeg tager selv kalk M/D-vitamin to gange daglig, da jeg ligger lige på grænsen med osteporose.

Jeg skylder ikke munden efter indtag af saltet, tror ikke det har nogen betydning.

bodille
bodilles billede
Breathox

Jeg har med stor nysgerrighed fulgt debatten omkring Breathox salt inhalator, og har selv købt en på apoteket. Kom til at tænke på? bruges den forbyggende? altså hele tiden eller kun hvis man føler at det er mere slim end ellers?

evakri2
evakri2s billede
Bodille

Hej

Jeg har brugt den hver dag i godt 2 mdr. hvor jeg har taget 3 sug 3 x daglig, men lige så længe har jeg haft tynd mave, samt øget svedtendens, så jeg er stoppet med at bruge den, har skrevet til Auning som virkede som om de havde kendskab til den, de mener ikke den kan give problemer med maven, men som jeg forstod dem skal man ikke tage den forebyggende, men først begynde hvis man har meget slim og kan mærke der evt. er en infektion på vej,det kunne jeg godt forestille mig, så det må komme an på en prøve hvis jeg (håber jeg ikke) skulle have begyndende infektion.

Skal samtidig siges at jeg er i blodfortyndenbeh. p.g.a hjertet som jeg får målt hver 2 til 3. uge og den har også været svær at styre, så ved ikke om salt inhalatoren har indvirkning på det.

Hilsen

Evakri

jetha
jethas billede
Saltinhalator, KOL-medicin og afkalkning af knoglerne

Indtil videre tager jeg 3X3 sug af min saltinhalator hver dag, og jeg synes faktisk, det virker slimløsnende. 

 

evakri2
evakri2s billede
Jetha

Ang. saltinh. så skulle den også være god og bruges hvis man har slim, men det har jeg ingen problemer med, så derfor holder jeg pause.

Jeg var til scanning for knogleskørhed og fik at vide at jeg lå lige på grænsen, så jeg skulle tage kalktab. med D-vitamin morgen og aften, det var lægen på lungeamb. der havde henvist mig og også hende der sagde jeg skulle begynde på de piller så det gør jeg så.

 

onedoneden
onedonedens billede
Saltinhalator

Jeg så en reklame for denne saltinhalatoor, men da jeg spurgte overlæge Lauersen på Herlev hospitals lungeafsnit, så frarådede han mig at bruge den, da salt jo på mange måder skader kroppen og blodtrykket med meget mere, så mit forslag til dig vil være tal med din læge om dette salt.

de Venligste hilsener

Bjarne M Hanssen

evakri2
evakri2s billede
167303

Ja, ved godt salt ikke er godt for blodtrykket, men jeg kontrollerede jævnligt mit da tog det og der var ingen forandring, men tror ikke den laver det store ravage når man får det ind den vej, det er mere hvis man salter sin mad, for på lungemed. der får man saltforstøver i en maske, og der fik jeg at vide at det ikke gjorde nogen skade, men til gængæld var godt for lungerne, men jeg vil bringe det på bane når jeg skal til kontrol i lungeamb. til oktober.

Hilsen

Eva

jetha
jethas billede
Salt, Breathox, forhøjet blodtryk og kaliummangel

Ak ja, der er ingen træer, der vokser ind i himmelen  sad.  
Men jeg har nu alligevel brugt min saltinhalator i ca. 14 dage, og jeg må sige, at den har en positivt effekt, jeg er meget glad for den, og jeg sørger for at spise kost, der er rig på kalium.

 

  

  

   

jetha
jethas billede
Særdeles god virkning af saltinhalator

 

Indtil videre  er det "Thumbs up" for saltinhalation yes,  

 

 

 

   

clausbee
clausbees billede
Saltpibe

Der er tilsyneladende gode erfaringer med en ungarnsk saltpibe, der er godkendt som medicinsk udstyr i EU. Den kan  bl.a. købes på

(link fjernet af redaktionen)

Sørine
Sørines billede
Saltpibe...

Hej clausbee - Jeg har brugt saltpibe i flere år, og tror det er underordnet hvad den hedder, når det handler om de "store piber" til alm inhalation.. Min hedder Salitair, og er endda billigere end den du nævner wink hvis du googler (billeder). Det medfølgende salt har jeg udskiftet til Himalayasalt.

Mht dem der er nævnt øverst, skal 'man' lige tænke over holdbarheden.. 2 mdr for Breathox vedkommende, og 3 mdr for Inhalo fra DSI.. Den sidste kan der dog købes Refill til.
Prisen er selvfølgelig ikke afgørende hvis man har god effekt af det. Men personligt synes jeg det er dyrt. Specielt når der ikke er påfyldnings-mulighed.

Ønsker alle en god dag
...hilsner Sørine

anejes
anejess billede
Saltinhalation

Jeg har hørt en del om anvendelse af saltstenslamper, som angiveligt skal have en gunstig effekt på KOL. Er der nogen som har erfaring med det ?

 

 

Dockbh
Dockbhs billede
Inhalo DSI til oral brug

Inhalo DSI Saltinhalatoren fås også til oral inhalation

https://rothes.dk/inhalo-dsi-oral-saltinhalator-lindrer-luftveje