Giv en mindegave | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Giv en mindegave

Giv et mindegave
Printer-friendly version

En mindegave er en smuk og værdig måde at hylde, mindes eller fejre en person på, og samtidig er du med til at gøre en forskel for de mange danskere, der er berørt af en lungesygdom.

Lungeforeningen modtager mange henvendelser fra pårørende, der ønsker at give en velgørende donation som mindegave for en kær slægtning eller ven. Mindegaven gives typisk i forbindelse med en begravelse eller bisættelse, men også for at markere højtider og særlige lejligheder som fx fødselsdage eller årsdage.

 

Hvad går pengene til?

Mindegaven er en velgørende donation, der støtter lungesagen, dvs. forskning, forebyggelse og fællesskab. Midlerne går også til at støtte lungesyge og deres pårørende til en god hverdag med lungesygdommen, uanset om de er børn eller voksne.

 

Kan jeg få skattefradrag?

Ja, du kan få skattefradrag for Mindegaver til Lungeforeningen. Skattefradraget er personligt, så giver du en mindegave på vegne af flere personer/ hustande, har du ikke mulighed for at opnå skattefradrag ved din donation.

 

Hvordan donerer jeg en mindegave?

Det er nemt at donere en mindegave.

  • Betal via bankoverførsel til Lungeforeningens konto i Danske Bank: Reg nr.: 4183 og konto nr.: 6400035
  • Anfør navn og adresse på den person, mindegaven gives for eller nærmeste pårørende, hvis mindegaven gives for en afdød
  • Angiv ved hvilken anledning mindegaven gives, fx årsdag, fødselsdag, bisættelse, begravelse, m.v.
  • Hvis du vil have skattefradrag for din donation, så ring til Lungeforeningen på 38 74 55 44 (ml. kl. 10-14) og oplys dit CPR-nr. Så oplyser vi SKAT om din donation. 

Når betalingen er registreret, sender Lungeforeningen en tak til giveren af mindegaven eller nærmeste pårørende med oplysning om det samlede beløb og en liste med navne på alle, der har givet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Louise Malling på e-mail lm@lunge.dk

Kategori: