Giv en mindegave | Lungeforeningen
×
×

Giv en mindegave

Giv et mindegave
Printer-friendly version

En mindegave er en smuk og værdig måde at hylde, mindes eller fejre en person på, og samtidig er du med til at gøre en forskel for de mange danskere, der er berørt af en lungesygdom.

Lungeforeningen modtager mange henvendelser fra pårørende, der ønsker at give en velgørende donation som mindegave for en kær slægtning eller ven. Mindegaven gives typisk i forbindelse med en begravelse eller bisættelse, men også for at markere højtider og særlige lejligheder som fx fødselsdage eller årsdage.

 

Hvad går pengene til?

Mindegaven er en velgørende donation, der støtter lungesagen, dvs. forskning, forebyggelse og fællesskab. Midlerne går også til at støtte lungesyge og deres pårørende til en god hverdag med lungesygdommen, uanset om de er børn eller voksne.

 

Kan jeg få skattefradrag?

Ja, du kan få skattefradrag for Mindegaver til Lungeforeningen. Skattefradraget er personligt, så giver du en mindegave på vegne af flere personer/ hustande, har du ikke mulighed for at opnå skattefradrag ved din donation.

 

Hvordan donerer jeg en mindegave?

Det er nemt at donere en mindegave. Det er muligt at donere via bankoverførsel og MobilePay.

  • Lungeforeningens konto i Danske Bank har: Reg.: 4183 og konto nr.: 6400035.
  • Lungeforeningens MobilePay nummer er 22 29 20 39. OBS! Sendes der via Mobile Pay skal du ved overførslen anfører dit eget navn, da mindegaven ellers vil fremgå som en anonym overførsel i takkebrevet til den pårørende.
  • Anfør i overførslen navnet på den afdøde, som mindegaven gives for.

Pårørende bedes kontakte Lungeforeningen på tlf. 38 74 55 44 eller info@lunge.dk. Husk at inkluder kontaktinformationer. Så sender vi et takkebrev og en liste over alle dem, der har givet, når overførslerne er registrerede.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Katrine Engell Winther på e-mail kew@lunge.dk

Kategori: