×
×

Giv en mindegave

En mindebidrag er en smuk og værdig måde at hylde, mindes eller fejre en person på, og samtidig er du med til at gøre en forskel for de mange danskere, der er berørt af en lungesygdom.

Lungeforeningen modtager mange henvendelser fra pårørende, der ønsker at give en velgørende donation som mindegave for en kær slægtning eller ven. Mindebidrag gives typisk i forbindelse med en begravelse eller bisættelse, men også for at markere højtider og særlige lejligheder som fx fødselsdage eller årsdage.

 

Hvad går pengene til?

Mindebidrag er en velgørende donation, der støtter lungesagen, dvs. forskning, forebyggelse og fællesskab. Midlerne går også til at støtte lungesyge og deres pårørende til en god hverdag med lungesygdommen, uanset om de er børn eller voksne.

 

Kan jeg få skattefradrag?

Ja, du kan få skattefradrag for mindegaver til Lungeforeningen. Skattefradraget er personligt, så giver du en mindegave på vegne af flere personer/ husstande, har du ikke mulighed for at opnå skattefradrag ved din donation. Skattefradrag for bidrag tilfalder hver enkelt bidragsyder, og ikke den der står for indsamlingen.

 

Hvordan donerer jeg et mindebidrag?

Det er nemt at donere en mindegave. Det er muligt at donere via bankoverførsel og MobilePay.

  • Lungeforeningens konto i Danske Bank har: Reg.: 4183 og konto nr.: 0006400035.
  • Lungeforeningens MobilePay nummer er 102243. OBS! Sendes der via MobilePay skal du ved overførslen anføre afdødes navn.
  • Anfør i overførslen navnet på den afdøde, som mindegaven gives for. Hvis dette ikke er muligt, kan du sende en mail med navn og reference til overførslen til adressen info@lunge.dk

Pårørende bedes kontakte Lungeforeningen på tlf. 60 37 73 13 eller info@lunge.dk. Husk at inkludere kontaktinformationer. Så sender vi et takkebrev og en liste over alle dem, der har givet, når overførslerne er registrerede. Ingen beløb bliver knyttet til specifikke bidragydere, grundet den gældende GDPR lovgivning, men vi oplyser navnene på dem, der har støttet, så de pårørende har mulighed for at takke personligt for bidragene.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til info@lunge.dk