Telemedicin til KOL prioriteres

Danske Regioners Generalforsamling
Torsdag 18. april 2013 holder Danske Regioner generalforsamling i Herning. Her mødes regionspolitikerne med ministre, medlemmer af Folketingets Sundhedsudvalg, eksperter og organisationsfolk. Du kan følge taler og debat via live stream på regioner.dk

Læs programmet for Danske Regioners generalforsamling

Telemedicinske løsninger til KOL-patienter prioriteres
På Altinget.dk kan man torsdag 18. april 2013 læse, at regionerne bl.a. nu har lagt sig fast på en stribe pejlemærker for, hvad regionerne skal have nået inden for sundheds-it fra 2014 til 2017.

"Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), understreger, at pejlemærkerne ikke er drømmescenarier, men helt nødvendige tiltag, der er forudsætninger for, at sundhedsvæsnet leverer stadig mere sundhed for pengene." skriver Altinget.dk

National udbredelse af telemedicinsk løsning til KOL-patienter. Sådan lyder ét af fem centrale pejlemærker, Danske Regioner vil nå i perioden 2014 til 2017 inden for it i sundhedsvæsnet. De andre fire er præhospital patientjournal, sundhedsjournal, fælles principper for data på mobile enheder til borgere og sundhedsfaglige, klinisk logistik - oversigtstavler og app løsninger.

Telemedicin i fokus hos Lungeforeningen
Sundheds IT og Telemedicin har længe været et fokus område for Lungeforeningen, da det har et stort potentiale - særligt for lungepatienter. Tirsdag 9. april 2013 sad direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt, med i panelet på EU-konferencen "Telemedicin i EU: Patienter indlagt i eget hjem" og holdt oplæg under overskriften: Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling. Samme uge var Lungeforeningen vært, da netværket "Telemedicin og Lungesygdom" holdt deres første møde for sundhedsprofessionelle, der arbejder med telemedicin.