×
×

Gode lunger hos ”Rigtige Mænd” fra Arla

-Vi tilmeldte os Rigtige Mænd Løbet, fordi det er godt for os at have en god fysik. Og så er det jo sjovt at dyrke motion og være sammen med sine kolleger på en anden måde, end vi er til dagligt på arbejdspladsen.

Arla er en af de arbejdspladser i Danmark, som er gået mest aktivt ind i Rigtige Mænd Løbet i Kolding.

Onsdag den 24. maj stillede tre hold fra Arla i Christiansfeld til start i løbet, der de seneste måneder sammen det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket har inspireret og motiveret mænd i hele landet til at danne træningsfælleskaber med masser af mandehørm.

Arla-medarbejder Casper Hovmand fortæller:

- Holdudfordringerne og fællesskabet var den sjoveste del af løbet. Stemningen og holdånden var helt i top ude på ruten. Dem, der var stærke i én type opgave, hjalp de andre – og når det var ved at gå galt med en opgave, klarede vi den alligevel i fællesskab.

Rigtige Mænd Løbet blev afviklet samtidigt i 17 kommuner i hele landet. 1.475 mænd stillede til start – inklusiv DR’s nye og gamle hold fra TV-serien ”Rigtige Mænd”, der alle var med i Randers.

Alle løb er ens, og man konkurrerer dermed med resten af landet om, hvilket hold der er Danmarks bedste. Men det var ikke det eneste, som motiverede de gæve deltagere fra Arla.

 

Det gode liv er mere end råstyrke og mandehørm

Motion og sved på panden er godt, men for Arla-medarbejderne handler deltagelsen i Rigtige Mænd Løbet om langt mere end råstyrke og udholdenhed. 

Virksomheden har nemlig siden 2016 sat fokus på at forbedre sundheden og trivslen hos deres medarbejdere på fire friskvareterminaler rundt om i Danmark. Det er sket i projektet ”Mit gode liv”, som blandt andet Arla, Hjerteforeningen, Lungeforeningen og Dansk Firmaidrætsforbund står bag.

- ”Mit gode liv”-projektet har fokus på mange, små milepæle frem for ét langsigtet og uoverskueligt mål. Dét tror jeg er vigtigt – især når det handler om for alvor at forbedre sundheden blandt os rigtige mænd. Det givet os en anden måde at være sammen på, og det styrker klart vores trivsel på arbejdspladsen, siger Casper Hovmand.

I ”Mit gode liv” har medarbejderne på de fire friskvareterminaler fået tilbudt sundhedstjek, lungefunktionsundersøgelse, individuel rådgivning, rygestop og andre sundhedstilbud.

Rigtige Mænd Løbet bliver afviklet af Dansk Firmaidrætsforbund i samarbejde med kommuner og lokale idrætsforeninger. Rigtige Mænd Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet – www.rigtigemænd.dk

Se omtale i Christiansfeld Avis, side 12, tirsdag 6. juni 2017
 

FAKTA
"Mit gode liv” - er et køreklart koncept til virksomheder, som vil forbedre sundheden for medarbejderne på arbejdspladsen.

Konceptet består af: En kommunikationskampagne, sundhedsledelse og træning af Godt Liv Ambassadører, sundhedstjek med individuel rådgivning herunder lungefunktionstest samt andre sundhedstilbud til medarbejderne. Samlet set skal indsatsen hjælpe den enkelte til at opnå bedre livskvalitet. Arlas overordnede interesse i projektet er at varetage medarbejdernes sundhed.

Konceptet er udviklet i partnerskab med: Arla, Hjerteforeningen, Lungeforeningen, Rådgivende Sociologer, Dansk Firmaidrætsforbund og Weltklasse. Projektet er støttet af Sundheds- og Ældreministeriet.

Rigtige Mænd Løbet samlede 1.475 mænd i 17 kommuner i hele landet. Nordea-fonden støtter Rigtige Mænd-projektet i 2017 og 2018.

Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet. Læs mere på www.rigtigemænd.dk