×
×

Åndedrætsterapi kan give dig bedre kontrol over din vejrtrækning

Vi ved, at musklerne har godt af at blive trænet for at virke så godt som muligt. Det gælder også dit åndedræt. Fysioterapeut Emma Bjørn Wiwe forklarer her om fordelene ved åndedrætsterapi, og deler øvelser, du selv kan lave derhjemme.

Du ved sikkert, at motion og træning er godt for dig med en lungesygdom. Men vidste du, at det ikke kun er arme, ben, mave og ryg, der har brug for at blive aktiveret? Dit åndedræt og muskulaturen omkring det har også godt af at blive trænet. Emma Bjørn Wiwe er fysioterapeut, og har specialiseret sig i åndedrætsterapi. Hun bruger åndedrætsterapien som en del af sin samlede værktøjskasse, hvor hun kigger på kvaliteten i vejrtrækningen, ligesom hun undersøger bevægeligheden  resten af kroppen.

Vejrtrækningen er en stor kraft. Hvis den arbejder uhensigtsmæssigt, kan det være svært at opnå resultater ved at arbejde med andre dele af kroppen. Derfor er det en rigtig god indgangsvinkel at starte med at forbedre åndedrættet. Motion er vigtigt, men hvis åndedrættet ikke fungerer nogenlunde naturligt, kan det være svært og ubehageligt at træne. 

Her på siden kan du læse mere om åndedrætsterapi og se en række øvelser, du selv kan lave derhjemme. Husk du også altid er velkommen til at kontakte Lungeforeningens fysioterapeuter i rådgivningen