×
×

Mikrotræning: Træn småt men godt

Træning behøver ikke at være svært og kræve mange timer. Med mikrotræning lærer du at træne smartere – hjemme på stuegulvet. Nogle minutter hver dag er nok til at give dig mere energi og styrke i dagligdagen.

En nyere træningsform, som bliver kaldt mikrotræning, gør op med den traditionelle forestilling om træning. Her er det gentagelserne, der gør forskellen. Når du starter, skal du kun bruge fem minutter om dagen for at gøre en kæmpe forskel. Det lyder måske for godt til at være sandt, men ifølge Anna Bogdanova, der er trænings- og ernæringscoach med speciale i bl.a. moderne smerteteori, fysiologi og bevægelsesterapi, så er mikrotræning en særlig effektiv metode til mennesker med kroniske sygdomme.

I mikrotræning træner du med så korte intervaller, at du aldrig når udmattelsespunktet, og kroppen restituerer dermed hurtigere. Det betyder også, at du hurtigt vil opleve en forbedring i din fysiske tilstand. Samtidig kommer du ikke ud i dårlige træningsoplevelser, hvor du puster og stønner bagefter og ikke kan få luft. Det gør metoden både effektiv og overskuelig at lave for mennesker med lungesygdomme, forklarer Anna Bogdanova, trænings- og ernæringscoach.

Øvelserne kræver ikke, at du skal investere i en masse udstyr og forvandle hjemmet til et fitnesscenter. Det eneste redskab, du skal bruge, er din krop, og du kan nemt træne på stuegulvet foran TV’et. Nogle kan med tiden få behov for vægte, men det er individuelt. Du kan læse mere om mikrotræning her

Kom i gang i dag
Find øvelser nederst her på siden.