×
×

Lymeflow

Øvelsen afspænder kroppen, forbedrer cirkulationen af lymfevæske og fjerner hævelse. Lymfesystemet er kroppens renovationssystem. Via lymfekirtlerne udskiller kroppen affaldsstoffer. Lymfen transporterer desuden fedtstoffer og fedtopløselige vitaminer rundt i kroppen og er en vigtig del af immunsystemet. Den bidrager til stressregulering, fordøjelse og modstandskraft. Lymfen har modsat blodet ikke en pumpe, men skubbes rundt, når musklerne arbejder.

Derfor svækkes lymfesystemet, når vi bevæger os for lidt og for ensidigt, men også når vi mangler væske, er stressede eller trækker vejret ufrit. Det bliver styrket af bevægelse, hvile, væske, dyb vejrtrækning, massage, børstning af huden og skift imellem koldt og varmt vand i badet. Her lærer du to bevægelser, som styrker dit lymfeflow.

  1. Stil dig med lang ryg.
  2. Lav armsving med begge arme. Sving mere og mere, og prøvat slippe armene fri, så du ender i store tunge armsving.
  3. Træk vejret dybt og hold fokus på lange udåndinger, mens bevægelserne hjælper dig med at tømme dig helt for luft. Sving gerne op til 45-60 sekunder.
  4. Herefter er det benenes tur. Lav små bløde bevægelser op og ned, så du fjedrer i fødder, knæ og hofter. Lad fjedringen blive større og større, så du næsten står og hopper til sidst. Træk fortsat vejret dybt og hold fokus på at lave så lange udåndinger som muligt. Fjedr gerne op til 45-60 sekunder.
  5. Til slut kombineres både armsving og fjedring, også med fokus på udånding og i 45-60 sekunder.
  6. Hvis du ikke er klar til at stå op til denne øvelse, kan du nøjes med at lave armsvingene siddende på en stol. Du kan fjedre med benene ved at beholde tæerne i gulvet og bevæge hælene op og ned eller kun lave små hop med fødderne.

Mikrotræning er en særlig effektiv metode for dig, som lever med en kronisk sygdom
Mikrotræning gør op med den traditionelle forestilling om træning. Her er det gentagelserne, der gør forskellen. Når du starter, skal du kun bruge fem minutter om dagen for at gøre en kæmpe forskel. Det lyder måske for godt til at være sandt, men ifølge Anna Bogdanova, der er trænings- og ernæringscoach med speciale i bl.a. moderne smerteteori, fysiologi og bevægelsesterapi, så er mikrotræning en særlig effektiv metode til mennesker med kroniske sygdomme.

Kilde: www.annabogdanova.dk