×
×

Tuberkulose

Tuberkulose er en infektionssygdom, som fortrinsvis slår sig ned i lungerne.

Tuberkulose skyldes infektion med en bakterie, der hedder Mykobakterium tuberkulosis og smitter via det, man kalder dråbeinfektion.

Tuberkulose bakterien kommer fra en person, der allerede har tuberkulose i lungerne. Når denne person nyser, hoster eller taler, spreder han/hun bakterier, der kan smitte andre.

Hvis du indånder disse små partikler eller vanddråber fra en person, der har tuberkulose, er der fare for, at du bliver smittet med tuberkulose.

Det er en lungesygdom, som Lungeforeningen for over 100 år siden var med til at starte udryddelsen af i Danmark, men som vi stadig beskæftiger os med, da udsatte og hjemløse i stigende grad bliver smittet med tuberkulose i dag.

Tuberkulose har været nedkæmpet i et sådant omfang, at man holdt op med at vaccinere mod den i Danmark. Men nu spreder infektionssygdommen sig igen. I årene 2009-2012 steg antallet af registrerede tilfælde af tuberkulose fra 331 til 391, viser tal fra Statens Seruminstitut. I dag er der i gennemsnit mellem 300-400 tilfælde af tuberkulose om året i Danmark.

Her på siden kan du blandt andet læse om smittefare, diagnosticering og behandling.