×
×

Få viden om arv og testamente

Udarbejdelse af testamente

Lav en liste over, hvad der er vigtigt for dig, når dine midler skal fordeles, efter du er gået bort. Er der for eksempel bestemte mennesker, der skal arve særlige genstande? Eller er der flere organisationer, du gerne vil betænke? Gør det klart, hvad der er vigtigt for dig.

Hvis du overvejer at betænke Lungeforeningen i dit testamente, giver vi et tilskud på 5.000 inkl. moms til advokatomkostningerne. Tilskuddet til advokatomkostningerne er skattepligtigt. Vi kan også sætte dig i kontakt med vores dygtige advokat, der kan hjælpe med udarbejdelse af testamentet.

Advokaten sørger for, at dine ønsker bliver formuleret i testamentet, så der ikke er tvivl om, hvordan din arv skal fordeles. Advokaten sørger også for, at dit testamente overholder alle lovmæssige krav, og sidst men ikke mindst gør advokaten testamentet klar til underskrift hos notaren.

Få testamentet underskrevet og registeret hos notaren. Notaren gennemgår testamentet sammen med dig. Derefter bliver dit testamente indført i Centralregisteret for Testamenter, hvor det opbevares, indtil det aktiveres. En kopi af testamentet gives til Lungeforeningen.

Fordele

Det lyder paradoksalt, men i visse tilfælde kan dine arvinger faktisk få en fordel af, at du giver en del af din arv til Lungeforeningen. Det kaldes 30% løsningen.

I Danmark betaler børn og børnebørn og andre, der betegnes som den nærmeste familie, 15% i boafgift, mens alle andre betaler 36,6%

Hvis dine arvinger skal betale den høje sats, kan det betale sig at donere 30% til Lungeforeningen. Til gengæld forpligter Lungeforeningen sig til at betale bo – og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger – og det gør, at dine arvinger modtager flere penge end de ellers ville have gjort.

Men hvordan kan det lade sig gøre?

(Eksemplet er taget fra ”Det Gode Testamente”)

Lungeforeningen er med i Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem mere end 50 af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at bidrage til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Alle med forskellige sager og interesseområder.

Du kan føle dig tryg ved de organisationer, der er med i Det Gode Testamente. Vi er alle medlemmer af brancheforeningen ISOBRO. Det betyder, at du kan stole på, at vi åbent rapporterer, hvad vi gør med vores indsamlede midler, og at vi følger de etiske regler, der findes for indsamling.

Det Gode Testamente tilbyder gratis vejledning om arv og testamente både telefonisk og skriftligt. På hjemmesiden finder du gode råd og information om at skrive testamente og muligheden for at betænke en velgørende organisation heri.

Vigtigheden af at betænke et godt formål
Det Gode Testamente har fokus på at oplyse om muligheden for at betænke en eller flere velgørende organisationer i testamente. Denne proces er ligetil og kræver hverken tidsmæssigt eller økonomisk mere end hvis det udelukkende var familiemedlemmer, der skulle betænkes.

Hvorfor er Lungeforeningen med i Det Gode Testamente?
Lungeforeningen er med i samarbejdet, da vi mener, at det er vigtigt at oplyse danskerne om muligheden for at tilgodese velgørenhed gennem arv.
Vi håber, at dette sætter nogle tanker i gang, så du selv kan tage stilling til, hvorvidt du ønsker at skrive et testamente og eventuelt eventuelt indsætte en eller flere velgørende organisationer. Du kan læse mere her 

 

Tilbage til vores arveside.