Lungeforeningens forskningsfond | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Lungeforeningens forskningsfond

Printer-friendly version

Lungeforeningen støtter forskning

Danmarks Lungeforenings Fond støtter hvert år lungeforskning, der skaber dyrebar viden om lungerne, som er med til at forbedre forebyggelse og behandling af lungesygdomme.

Forskning i lungesygdomme skaber ny, vigtig viden, som anvendes af læger, forskere, sygeplejersker og andre i sundhedssektoren. Og på den måde er forskningen med til at sikre ny og forbedret behandling af mennesker med lungesygdomme.

Fonden uddeler gennemsnitligt 1.5 millioner kroner om året.

Lungeforeningens forskningsfond er stort set alene om at yde støtte til kliniske forskningsprojekter inden for lungemedicin. Lungeforeningens forskningsfond er den eneste fond, hvor relevans for lungepatienter er et krav, når der skal ydes støtte til forskning.

Mere grundvidenskabelige eller samfundsmæssige undersøgelser inden for lungemedicin er det heldigvis muligt at opnå støtte til fra andre fonde eller offentlige myndigheder.

 

Særlige, faglige initiativer og indsatser

Danmarks Lungeforenings Fond præmierer og støtter desuden særlige, faglige initiativer og indsatser på lungeområdet. Vi støtter eksempelvis hvert år posterprisuddelingen til faglige og videnskabelige selskaber.

Læs vedtægter for Lungeforeningens forskningsfonds her

Søg støtte fra Lungeforeningens forskningsfond her

Se hvem Lungeforeningen støttede i 2016

Læs også om hvordan Børnelungefonden støtter forskning i lungesygdomme hos børn.

Kategori: