×
×

Bliv frivillig i Lungeforeningen

De frivillige i Lungeforeningen er med til at gøre en stor forskel for mennesker med en lungesygdom og deres pårørende.

Sammen med Lungeforeningen skaber vores frivillige nemlig gode sociale oplevelser og sætter fokus på lungesagen i deres eget lokalområde og på landsplan.

Vores frivillige hjælper andre og fortæller selv, at de får både udbytte og stor glæde af deres indsats.

Lungeforeningens frivillige aktiviteter er for betalende medlemmer med det store medlemskab.

Frivillige står bag en masse aktiviteter for Lungeforeningens medlemmer som fx:

  • Træningsfællesskaber og -netværk
  • Sociale oplevelser
  • Lungekor
  • Fordrag og møder om livet med en lungesygdom

I Lungeforeningens frivillige indsats, er der fokus på at skabe et stærkt socialt fællesskab og samtidig skabe synlighed omkring lungesagen i Danmark.

Lungeforeningens arbejde understøttes af ca. 300 frivil­lige der på forskellig vis er organiseret i foreningen. De fleste af vores frivillige er aktive i lokalafdelinger og netværk landet over, men der er også mange andre muligheder for at blive frivillig.

Mød andre i Lungeforeningens lokalafdelinger og netværk

 

Bliv frivillig lokalt i netværksgruppe eller lokalafdeling

Lungeforeningens lokalafdelinger og netværk søger frivillige, som har lyst til at engagere sig og give lidt at deres tid til en god sag, da vi altid kan bruge et par ekstra hænder. 

Indsatsen som frivillig er helt afhængig af det, som du har lyst til. Det kan være at hjælpe med at planlægge et arrangement, eller måske har du lyst til at repræsentere foreningen med en stand på en sundhedsmesse. Det kan også være, du har lyst til at repræsentere foreningen til møder med andre foreninger eller kommunen. Mulighederne er mange.

Jo flere vi er om det, jo sjovere er det, og jo flere arrangementer kan vi stable på benene.

Det kan også være, at du har mod på at starte en lokalforening eller et netværk op i dit lokalområde.

Se hvilke lokalafdelinger og netværk, der findes i Lungeforeningen.

Alle kan blive frivillige i Lungeforeningen, uanset alder, køn, etnicitet og politisk eller religiøst tilhørsforhold.

Hvis du har lyst til at blive frivillig i Lungeforeningen, så kontakt en af vores to frivillighedskonsulenter: Ida Kopart Timm på tlf. 53 19 08 12 eller mail ikt@lunge.dk eller Trine Spühler Nielsen på tlf. 27 60 29 22 eller mail tsn@lunge.dk 

 

Bliv frivillig i Lungeforeningens sekretariat

Vi har mange projekter og opgaver på hovedkontoret, så det nogle gange kan være svært at følge med. Derfor kan vi ofte bruge et par ekstra hænder til at hjælpe os. Det kan enten være til praktiske opgaver som at pakke materiale til arrangementer eller mere kreative opgaver som hjælp til layout.

Hvis du har en god idé til, hvad du kan hjælpe os med på hovedkontoret, må du meget gerne byde ind.

  • Hjælp til layout i forskellige sammenhænge
  • Pakke materiale
  • Korrekturlæsning
  • Tage billeder til arrangementer
  • Praktiske ad hoc opgaver og meget mere

 

Bliv frivillig på events i Lungeforeningen

I Lungeforeningen har vi i løbet af året mange forskellige, sjove og spændende events på programmet, som du som frivillig kan være med til at gøre endnu federe og påvirke med dine egne idéer.

Vi afholder bl.a. hvert år FamilieCamps for familier med lungesyge børn og unge. Formålet er at være sammen som familie - både forældre, søskende og syge barn med andre familier der er i samme situation. Vi har hvert år skønne frivillige med på FamilieCamps, som både giver andre, og samtidig også selv får en utroligt givende og uundværlig oplevelse på Campen.

Der er også mange andre muligheder for at blive frivillig på vores events som fx Lungedagen, vores årsmøde, lokale arrangementer og meget mere.

OBS: Særregler for frivilligt arbejde, hvis du er på offentlige ydelser: 

Hvis du modtager offentlige ydelser, bør du være opmærksom på, at der kan gælde en række regler, når det kommer til mængden og typen af frivilligt arbejde, du må varetage. Du kan læse en fyldestgørende guide om reglerne for frivilligt arbejde, mens man modtager offentlige ydelser ved at trykke på følgende link: https://a-kasse-guiden.dk/frivilligt-arbejde-offentlige-ydelser-regler/