Få gratis hjælp til dit testamente | Lungeforeningen
×
×

Få gratis hjælp til dit testamente

Få gratis hjælp til dit testamente
Printer-friendly version

Kun 17 procent af danskerne skriver testamente, og det betyder, at mange ikke får indflydelse på fordelingen af den arv, de efterlader. Det viser en helt ny opgørelse fra analyseorganisationen YouGov.

De fleste danskere ville have glæde af at skrive testamente, men mange ved ikke, at de har brug for det.

Det er der flere gode grunde til. Måske skyldes det bla., at de færreste af os kan lide tanken om, at vi en dag skal dø, og næsten lige så få bryder sig om at diskutere privatøkonomi med omverden. Derfor er det også kun få, der får taget stilling til arv og testamentering.

 

Hvorfor skrive testamente?

Når vi skriver testamente, får vi mulighed for at få indflydelse på, hvordan vores arv skal fordeles og sætte et aftryk for eftertiden.

Det giver os mulighed for at videreføre de økonomiske og moralske værdier, der har betydet noget i livet.

 

Det gode testamente

At få nedfældet sin sidste vilje i form af et testamente behøver hverken at være dyrt, besværligt eller ubehageligt.

Og lige præcis det vil Lungeforeningen gerne oplyse danskerne om. Derfor er vi gået med  i initiativet Det Gode Testamente sammen med en lang række andre sygdomsbekæmpende og velgørende organisationer.

Initiativet handler om, at man tager stilling til, om det at give noget videre har relevans for dig.

Med Det Gode Testamente vil en række nationale oplysningskampagner og gratis juridisk rådgivning blandt andet at oplyse danskerne om det relevante i at nedfælde en sidste vilje, og at slå fast, at testamentering hverken er dyrt eller besværligt.

LÆS OGSÅ: Få gratis hjælp til dit testamente

Målet er at få flere danskere til at skrive testamente og øge danskernes kendskab til mulighederne for at støtte velgørenhed gennem testamentet.

 

Alle bidrag nytter

Lungeforeningen støtter forskning, forebyggelse og fællesskab. Hvis du skriver Lungeforeningen ind i dit testamente, er du med til at give liv og håb for fremtiden for alle lungepatienter i Danmark.

For mere information kontakt Louise Malling på e-mail lm@lunge.dk eller på direkte tlf. 35 25 71 73.

 

Yderligere information
Det Gode Testamentes hjemmeside