×
×

Lungeforeningen glæder sig over sundhedsstrukturkommission

Sidst opdateret: 
28-03-2023

Statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde præsenterede kommissoriet og medlemmerne af den kommende sundhedsstrukturkommission på et pressemøde i går. Lungeforeningen ser mange gode tanker i kommissoriet og glæder os over, at vores bestyrelsesmedlem Sidsel Vinge bliver et af medlemmerne i kommissionen.

Sigtelinjerne i kommissoriet for fremtidens sundhedsvæsen har patienten i centrum, og opgavefordelingen mellem hospital, egen læge og kommune skal sikre, at det sker, og det er positivt. Sundhedsvæsenet skal være mere sammenhængende og samarbejde bedre, og det nære sundhedsvæsen – egen læge og kommunerne – skal sikre borgerne let adgang til sundhedstilbud, og langt flere borgere kan blive mødt og behandlet i eller tæt på hjemmet. De siger også, at digitale IT-løsninger skal understøtte udbredelsen af fælles løsninger, der sikrer gnidningsfri udveksling af digitale oplysninger på tværs af sektorer og uligheden i sundhed skal nedbringes både geografisk og socialt, så borgerne har lige adgang til samme høje kvalitet i hele landet og på tværs af sociale skel.

”Det er rigtig gode sigtelinjer for fremtidens sundhedsvæsen, der er i kommissoriet og vi er glade på, at patienten er i centrum. Sigtelinjerne flugter godt med vores KOL-plan, som vi præsenterede i starten af marts, hvor vi kommer med konkrete forslag til, hvordan de nære sundhedstilbud kan organiseres, så de kommer patienterne til gavn og samtidig sikrer, at flere borgere bliver behandlet i deres eget hjem, og hvordan det kan medvirke til at nedbringe antallet af indlæggelser”, siger Lungeforeningens formand Torben Mogensen.

Udover stor glæde over indholdet i kommissoriet er der også glæde over, at bestyrelsesmedlem i Lungeforeningen Sidsel Vinge er et af medlemmerne i kommissoriet.

”Sidsel Vinge har arbejdet med sundhedsvæsenet 20 år og har en bred forståelse af sundhedsvæsenet og dets udfordringer. Sidsel var senest dybt involveret i arbejdet med KOL-planen, hvor hun sammen med vores nuværende konstituerede direktør Jeppe Krag var bredt rundt og interviewe en lang række aktører og fagfolk med indflydelse på og interesse i KOL om, hvordan indsatsen for KOL-patienter kunne blive bedre.  Hun har stor viden om, hvordan sundhedsvæsenet fungerer i praksis, og om hvad der skal til for at ændre praksis, og vi synes hun er et rigtig godt valg og glæder og til at se, hvad hun og resten af kommissionen kommer frem til”, siger Torben Mogensen.

Læs Lungeforeningens udspil ”Vi kan, hvis vi vil” her.

Læs hele kommissoriet for sundhedsstrukturkommissionen her