×
×

En sejr for patienter med alfa-1 antitrypsinmangel

Printer-friendly version
Sidst opdateret: 
06-03-2020

Medicinrådet anbefaler human alfa-1-antitrypsin som mulig standardbehandling til alvorlig alfa-1- antitrypsinmangel. Medicinrådet vurderer, at der er et rimeligt forhold mellem lægemidlets værdi og omkostningerne ved behandlingen. 

Alfa-1 patienter, som alfa-1 antitrypsin, har i årevis ventet på adgang til den bedst mulige behandling. Sygdommen er en arvelig og potentiel dødelig leversygdom, der blandt andet manifisterer sig med alvorlige lungeproblemer. 

- Lungeforeningen har arbejdet dedikeret for at gøre medicin tilgængelig for patientgruppen, som har måtte afvente forskningsresultater og faglige processer i årevis. Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan konstatere, at medicingodkendelsen er blevet en realitet. I Lungeforeningen ved vi, hvor stor en arbejdsindsats det har krævet i patientforeningen Alfa-1 Danmark for at nå hertil. Derfor et stort tillykke til alfa-1 patienter, siger direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt. 

Lungeforeningen håber, at den nye behandling, som kan bremse sygdommens udvikling og dermed forlænge livet og øge funktionsevne og livskvalitet, hurtigst muligt vil blive tilgængelig for patienterne. 

Læs mere om Alfa1-antitrypsin (Respreeza og Prolastina) på Medicinrådets hjemmeside. 

Fakta om Alfa-1 antitrypsinmangel

Læs mere på Alfa-1 Danmarks hjemmeside