×
×

341 danske skoler løber for Børnelungefonden

700 skoler fra Danmark, Sverige, Norge og Finland står sammen om at sætte motion og velgørenhed på skoleskemaet, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles fredagen før påskeferien.

I Danmark løber 108.000 skoleelever fra 341 danske skoler for Børnelungefonden i Team Rynkeby Skoleløbet 2018.

- Vi er fuldstændig overvældede over opbakningen.

Sådan lyder det fra Team Rynkeby Fondens direktør, Carl Erik Dalbøge, efter Team Rynkeby i weekenden lukkede for tilmeldinger til Team Rynkeby Skoleløbet.

Hele 200.000 skoleelever fra 700 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland er tilmeldt skoleløbet, der afvikles til fordel for børn med kritiske sygdomme fredagen før påskeferien. Deltagerantallet er godt 25 procent højere end sidste år – og fremgangen kommer bag på Team Rynkeby-direktøren.

- Vi havde nok i vores stille sind håbet på at tangere sidste års deltagerantal. I Danmark har vi involveret et sted mellem hver sjette og hver syvende skoleelev, og der er jo grænser for, hvor højt man kan komme op. Men rigtig mange skoler har gjort Team Rynkeby Skoleløbet til en fast tilbagevendende begivenhed, fordi de ser løbet som en mulighed for at skabe et stærkt værdifælleskab om det at gøre noget godt for sig selv, mens man gør noget godt for andre, siger Carl Erik Dalbøge.

 

Fokus på alvorligt syge børn

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles som et almindeligt motionsløb, hvor eleverne i løbet af en time eller to skal forsøge at løbe så mange omgange som muligt. Samtidig har de mulighed for at indgå mikrosponsorater med deres familie og venner.

I Danmark går sponsoraterne ubeskåret til Børnelungefonden, mens de i Sverige, Norge og Finland går til tre forskellige børnekræftorganisationer.

Alene sidste år indsamlede eleverne i de fire lande over 14 millioner kroner til kritisk syge børn, men ifølge Carl Erik Dalbøge er pengene ikke det vigtigste, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles.

- Det vigtigste er, at eleverne oplever, at de ved at binde løbeskoene og gøre en begrænset indsats kan være med til at gøre en verden til forskel for nogle børn og familier, der har det rigtig svært. For når vi er så mange elever, der forenes om det samme formål, så skal den enkelte elev jo i virkeligheden ikke gøre så meget før, at det virkelig kan mærkes, siger Carl Erik Dalbøge og tilføjer:

- Og samtidig hører vi også fra de familier, som har børn, der er ramt af alvorlig sygdom, hvor meget det betyder for dem, at der er sådan en dag her, hvor eleverne samles om at løbe for deres børn. Det skal eleverne også huske på, når de løber, siger han.

I år er det fjerde gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i hele Norden.

 

Læs mere

Se de tilmeldte skoler 

Børnelungefonden støtter forskning

Personlige historier om lungesyge børn