×
×

94.000 børn løber i dag for lungesyge børn

94.000 skolebørn løber i dag for børn med alvorlige lungesygdomme. Det gør de, når Team Rynkeby Skoleløbet bliver skudt i gang på 305 skoler over hele landet, hvor de indsamlede midler går til Børnelungefonden.

Når starten lyder til årets Team Rynkeby Skoleløb løber landets skolebørn igen for, at børn med alvorlige lungesygdomme kan få en bedre hverdag med mere luft til skolegang, leg og fritidsaktiviteter.


Livsvigtig forskning og støtte til lungesyge børn
Hos Børnelungefondens direktør Anne Brandt er glæden stor over, at Team Rynkeby Fonden sammen med 97.000 børn, deres lærere, og Team Rynkebys ryttere igen i år løber for børn og familier, der er ramt af alvorlige lungesygdomme.

Børnelungesygdomme er desværre et område der gennem mange år er blevet overset i både sundhedsvæsnet og når der uddeles forskningsmidler. Derfor mangler vi forskning og viden om lungesygdomme hos børn. Helt konkret betyder det, at vi i alt for mange tilfælde har svært ved at stille de rigtige diagnoser og sikre børnene den bedste behandling, fortæller Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden og Lungeforeningen.

Det har stor betydning for børnenes fremtid, at de bliver fundet tidligt i livet og får en korrekt diagnose og behandling. Uden den rette behandling, får børnene unødigt mange og lange sygdomsperioder ofte på grund af gentagne infektioner i lungerne. Det har stor betydning både i barneårene og i deres voksenliv, da gentagne infektioner i lungerne efterlader arvæv og skader på lungerne på lang sigt. Hertil kommer en række psykiske udfordringer, der ofte følger i halen på de lange sygdomsforløb, da både børn og familier bliver isoleret i deres hverdag, og børnene i lange perioder er væk fra institutioner, skole og kammerater.

Derfor er Team Rynkeby Skoleløbene også årets store festdag i Børnelungefonden, hvor tusindvis af børn løber for deres lungesyge jævnaldrende og rejser midler til en bedre hverdag for de børn, der er så hårdt ramt af deres lungesygdom. Det fokus løbene sætter på lungesygdomme hos børn samt den øgede viden og forskning, som de indsamlede midler medfører, betyder alverden for børnene og deres familier og giver håb om en bedre fremtid for børn og unge med kritiske lungesygdomme, fortsætter Anne Brandt.


Team Rynkeby Fonden løfter børnelungeområdet ud af skyggen
I Team Rynkeby Fonden glæder direktør Carl Erik Dalbøge sig over, at fonden gennem Skoleløbene gennem de sidste to år har været med til at tilføre et tociftret millionbeløb til forskningen i børnelungesygdomme og støtte og hjælp til børnene og deres familier.

Når børn løber for børn med alvorlige lungesygdomme ved vi, at det gør en kæmpe forskel for børnelungeområdet. Med eksperternes egne ord, så står vi her med et område, der tidligere har været stort set tørlagt, når det gælder forskningsmidler. Takket være indsatsen blandt Team Rynkebys ryttere og landets børn og lærere er Team Rynkeby Skoleløbene nu med til at tilføre børnelungeområdet en tiltrængt energiindsprøjtning, og løfte området ud af den skyggetilværelse, som har været en realitet i alt for mange år.  Det er vi stolte af at være en del af, siger Carl Erik Dahlbøge.

 

Conrad på halvandet år lider af Cystisk Fibrose og bliver fulgt tæt på Dansk Børnelungecenter på Rigshospitalet. Se hvordan Team Rynkeby Skoleløbet hjælper børn som Conrad. [link]

Det støttede de indsamlede midler fra Team Rynkeby Skoleløbet 2018


OM TEAM RYNKEBY SKOLELØBET
Team Rynkeby Skoleløbet er et årligt motionsløb, hvor de deltagende skoleelever samtidig har mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie og venner ud fra parolen ”mange bække små…”.

Team Rynkeby Skoleløbet er Nordens største motions- og velgørenhedsløb, hvor elever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme. I Danmark løber børn for kritisk lungesyge børn, og de indsamlede penge går til Børnelungefondens arbejde.