×
×

”Lakserytteren” er nyt bestyrelsesmedlem i Børnelungefonden

Sidst opdateret: 
06-12-2022

Rasmus Kolbe, ”Lakserytteren” bliver del af Børnelungefondens bestyrelse, og de 100.000 børn med lungesygdom får dermed en ny vigtig ambassadør til at kæmpe deres sag. Samarbejdet falder i tråd med fondens fokus på at skabe og udvikle trygge fællesskaber for børn og unge, der ellers er i risiko for marginalisering.

Den danske youtuber, Rasmus Kolbe alias ”Lakserytteren”, er nyt medlem af Børnelungefondens bestyrelse. Dermed er kimen lagt for et stærkt samarbejde om at skabe opmærksomhed på og rejse penge til de mere end 100.000 børn, der har dårlige lunger og kæmper for luft til at være del af fællesskabet.

- Verden og børnene har brug for Børnelungefonden, men fordi lungesygdomme er usynlige, så risikerer Børnelungefonden også at leve i det skjulte. Det har jeg lyst til at gøre mit for ikke sker. Jeg er netop god til at tale med, til og for børn, og som del af bestyrelsen vil jeg arbejde for at få deres budskab ud, og dermed trække nye ressourcer til den vigtige sag, fortæller Rasmus Kolbe.

Der er mange organisationer, der arbejder for børn med sygdom eller som på anden vis er særligt udsatte, men Rasmus Kolbe har en helt særlig grund til, at det er Børnelungefonden, som får glæde af hans ekspertise.

- Børn, der skal passe særligt godt på deres lunger, kan have svært ved at tage del i fysiske aktiviteter og kan derfor ende uden for fællesskabet. Men jeg har personlig erfaring med at skabe trygge rum for børnene med digitale løsninger. Det er tydeligt på mange af de aktiviteter, fonden støtter, at de også har blik for denne mulighed. Og det giver os et helt naturligt slægtskab, uddyber Lakserytteren.

Formand for Børnelungefonden, Regitze Siggaard, er da heller ikke i tvivl om, de store muligheder, der ligger i dette samarbejde.

- Rasmus Kolbe har igen og igen demonstreret en fantastisk evne til at inddrage og engagere børn omkring store aktiviteter, og det kan vi lære rigtig meget af. Vi er meget optaget af de digitale muligheder for at skabe trygge fællesskaber, og Rasmus er oplagt som ambassadør for meget af det arbejde, fortæller Regitze Siggaard.

Det gode samarbejde er allerede godt undervejs, og ”Børnelungegaven” er et første fælles projekt i den nye konstellation. Her får barnet en videohilsen og pep-talk af den kendte youtuber, og dermed en digital gave, som kan genbruges. Andre af de aktiviteter, som Rasmus Kolbe refererer til, er fx et robot-projekt, der undersøger, hvordan tele-presence-robotter kan støtte børns skolegang, og ’Frirummet’, en digital platform udviklet for at styrke fællesskabet blandt medlemmer af Lungeforeningen.

- Jeg synes i det hele taget, at Børnelungefonden går til deres opgave med både hjerte og hjerne. Børnelungefonden og Lungeforeningens direktør, Anne Brandt, og Regitze Siggaard har været rigtig gode til at starte relevante aktiviteter op og ikke mindst skabe relationer. Samarbejdet med Team Rynkeby Fonden omkring bl.a. Skoleløbet er endnu et godt eksempel. Som jeg ser det, er der et virkelig stort potentiale, så det er bare flere ressourcer, mere larm og mere tempo der skal til. Og jeg oplever kun, en åbenhed overfor mine input og mine kompetencer, siger Rasmus Kolbe.

Bestyrelsen består desuden af næstformand advokat Bruno Månsson, overlæge, professor dr.med. Susanne Halken og partner Henrik Mulvad. Herudover er associeret professor emerita Bente Besenbacher tilknyttet.

 

Fakta:

Mere end 100.000 børn lider af astma eller kompliceret lungesygdom.

 

Om Rasmus Kolbe
Rasmus Kolbe, Lakserytteren, er professionel youtuber, en af Danmarks største influencere, forfatter af flere børnebøger og kreativ direktør i marketingbureauet WeAreCube. Samarbejdet mellem Børnelungefonden/Lungeforeningen og Rasmus Kolbe begyndte, da Rasmus var engageret i COVID-19-oplysningskampagnen ”Hvem deler du spyt med?”, der fik mere end 1.000.000 visninger på under 48 timer. Rasmus deltog også med sine kreative evner i Lungeforeningens Familiedage i 2021.

Se mere her:

Læs om familiedage her.

Læs om kampagnen "Hvem deler du spyt med?" her.

 

Om Børnelungefonden
Børnelungefonden er en selvstændig fond stiftet på initiativ af Lungeforeningen i 2014, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom.

Læs mere om Børnelungefonden arbejde her.