×
×

Team Rynkeby Skoleløbet 2018

Team Rynkeby Fonden har netop åbnet for tilmeldinger til Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles på skoler i hele Norden fredagen før påskeferien. 

 Der blev sat en markant deltagerrekord, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet på skoler i hele Norden i foråret.

 Hele 163.000 skoleelever fra 525 skoler løb til fordel for børn med kritiske sygdomme i Danmark, Sverige, Norge og Finland, og nu er Team Rynkeby Fonden så klar til endnu en udgave af løbet.

 For få dage siden åbnede Team Rynkeby Fonden officielt for tilmeldinger til næste års løb, som igen afvikles fredagen før påskeferien – fredag 23. marts 2018.

 Og der har allerede været travlhed på tilmeldingssiden på Team Rynkebys website, fortæller Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

 - Alene i Danmark er godt 20.000 elever fra 60 forskellige skoler allerede tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet 2018, hvor vi igen løber til fordel for Børnelungefonden, siger han og fortsætter:

 - Mange skoler ser deres deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet som en mulighed for at skabe en event for eleverne, hvor de både kan dyrke motion samtidig med, at de på tværs af klasser, skoler og lande kan indgå i et fællesskab omkring det at hjælpe en gruppe børn, som ikke har fået så meget opmærksomhed tidligere, siger Carl Erik Dalbøge, der samtidig håber, at løbets formål kan være med til at identificere nogle af de børn, som Børnelungefonden gerne vil hjælpe.

 - Vi har helt klart også et håb om, at fokusset på børnelungerne kan få lærere, elever og forældre til at reflektere over, om der måske er nogle af de børn, som de møder i det daglige, der trækker sig fra idræt og andre fysiske aktiviteter, fordi de rent faktisk går rundt med en ubehandlet lungesygdom. Det er et stort problem, og det ville være fantastisk, hvis vi kunne hjælpe med at italesætte det problem, siger Carl Erik Dalbøge.

 

Lungesyge børn skal opdages i tide

Og det er Anne Brandt, næstformand i Børnelungefonden samt direktør i Lungeforeningen, enig i.

 - Vi ved, at hvert 10. danske skolebarn har vejrtrækningsbesvær på grund af astma. Og det betyder, at der i hver skoleklasse sidder to-tre børn, der lider af astma. Desværre er der en del børn, som aldrig bliver diagnosticeret og derfor ikke kommer i behandling. Det er typisk børn, som har svært ved at følge med, når de andre børn leger, eller finder på undskyldninger for ikke at have idræt med deres kammerater - simpelthen fordi at de ikke kan få luft. De børn skal vi være bedre til at opdage, siger hun og uddyber:

 - For velbehandlede astmabørn behøver sygdommen ikke være noget stort problem, og børnene kan sagtens være fysisk aktive på lige fod med alle andre – men det kræver, at symptomerne opdages i tide, og at barnet får den rette behandling, siger Anne Brandt.

 Team Rynkeby Skoleløbet rejste lige knap 10,5 millioner kroner til Børnelungefonden i 2017, og i december forventer fonden at kunne offentliggøre, hvilke forskningsprojekter der får glæde af elevernes store indsats.

Børnene samler penge ind ved at indgå mikrosponsorater med familie og venner inden løbet - sponsoraterne kan som noget nyt indbetales via unikt MobilePay-nummer, som Team Rynkeby Fonden udstyrer alle deltagende skoler med.

Skoler kan tilmelde sig til Team Rynkeby Skoleløbet 2018 her. Deadline for tilmelding er 2. februar 2018.

 

Læs mere

Børnelungefonden
Team Rynkeby Skoleløbet


SE HVOR LET DET ER AT DELTAGE I TEAM RYNKEBY SKOLELØBET 2018: