×
×

Min læge-app muliggør videokonsultation med egen læge

Sidst opdateret: 
03-04-2020

For at begrænse risikoen for smitte med corona kan patienter landet rundt fremover få videokonsultationer med deres egen læge på mobil eller tablet, når lægen vurderer, at en videokonsultation kan være et godt alternativ til telefon eller fysisk fremmøde. 

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ser store potentialer i den nye videoløsning: 

- Vi skal holde mest mulig afstand og begrænse fysisk kontakt, og vi skal hjælpe sårbare patienter med at undgå smitterisiko, hvor vi kan. Men samtidig er der mange danskere, der har behov for at tale med deres praktiserende læge, fordi de frygter at være smittet med corona eller har et andet helbredsproblem. Her kan video i en række tilfælde være en rigtig god mulighed, siger Magnus Heunicke. 

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, er overbevist om, at både læger og patienter vil tage godt imod den nye mulighed for videokonsultationer: 

- Takket være en meget stor og hurtig indsats er det lykkedes os at få denne løsning klar, så vi kan tilbyde mange af vores patienter en nem og sikker adgang via appen “Min Læge”. Det er en stor hjælp i arbejdet med at begrænse corona-smitten, og samtidig kan vi beholde kontakten til vores patienter, siger Christian Freitag. 

 

Fakta om "Min læge"-app
”Min Læge”-appen gik i luften for godt et år siden, og den er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, PLO og Danske Regioner. De samme parter har implementeret den nye videoløsning i et samarbejde med MedCom og de to private it-udviklingsfirmaer Trifork og Primærsektorens Leverandørservice Platform (PLSP) samt konsulentfirmaet Virgilerne. 

På ”Min Læge”-appen kan man i dag skrive korte mails til lægen og forny recepter samt bestille tider og se sine aftaler hos lægen. Nu har appen fået en knap, der viser muligheden for videokonsultation, der dog stadig først skal aftales med lægen. Og der er etableret et nyt virtuelt venteværelse. 

Det er frivilligt for den enkelte læge, om hun vil åbne for videokonsultationer, men alle parter forventer, at rigtig mange af lægerne vil gøre brug af muligheden. 

Læs pressemeddelelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet Min Læge-appen gør det muligt at tale med din læge på video 

Læs mere på https://minlaegeapp.dk/